Читај ми!

Јеремић у Мексику

Економска сарадња Србије и Мексика биће интензивирана, изјавио шеф српске дипломатије Вук Јеремић. Најављена сарадња у борби против организованог криминала.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић разговарао је са шефицом мексичке дипломатије Патрисијом Еспиносом о јачању билатералних односа и међународним питањима, укључујући интеграцију Србије у ЕУ, борбу против организованог криминала и реформу УН.

"Посета министра Јеремића потврђује пријатељство и разумевање у односима две земље", наведено је у саопштењу Министарства спољних послова Мексика.

Патрисија Еспиноса је подвукла да је између влада две земље последњих година успостављен одличан политички дијалог који се води кроз контакте на високом нивоу и редовне политичке консултације.

Министри су се током посете договорили о интензивирању економске сарадње како би се повећао обим трговинске размене и улагања.

Шефови дипломатија су сагласни да треба подстаћи размену пословних посета како би се истражила тржишта обе земље и искористиле компаративне предности земаља Латинске Америке и Балкана.

Јеремић и Патрисија Еспиноса су разговарали о стратегији Мексика и Србије за борбу против организованог криминала и о могућности упостављања канала сарадње како би се размениле информације и искуства у борби против транснационалног организованог криминала, трговине дрогом и других криминалних активности.

Министри иностраних послова Мексика и Србије су разменили мишљења о догађајима у Латинској Америци, реформи УН и обавезама које произлазе из Оквирне конвенције УН о климатским променама из Канкуна.

Вук Јеремић и Патрисија Еспиноса су наложили делегацијама две земље да размотре начине за јачање техничке и научне сарадње нарочито у подручјима аеорнаутике, пољопривреде, металургије и рударства и потврдили одлуке две владе о јачању научне и културне размене.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво