Читај ми!

У јавна предузећа преко конкурса

Руководства у јавним предузећима убудуће ће се бирати путем јавних конкурса, одлучила Влада Србије. Усвојен Предлог закона о изменама и допунама Закона о локалним изборима, којима је предвиђено укидање бланко оставки.

Влада Србије донела је одлуку којом ће наложити министарствима да се у јавним предузећима, која су у њиховом ресору, руководства бирају на основу јавних конкурса.

Шеф Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић рекао је да је та мера предузета у циљу деполитизације јавних предузећа.

Очекује се, истакао је Михајловић, да ће то омогућити да на руководећа места дођу стручни људи, који ће унапредити пословање јавног сектора.

Михајловић је рекао и да Влада није одредила рок у којем би ти конкурси морали да буду расписани.

Такође, Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о локалним изборима, којима је предвиђено укидање бланко оставки.

Укидање бланко оставки значи да редослед одборника у локалним самоуправама одређује изборна листа, прецизирао је Михајловић.

Он је напоменуо да Предлог измена закона садржи решења која су идентична решењима из Закона о парламентарним изборима.

Влада је одлучила и да Дирекција за робне резерве откупи 100.000 тона меркантилне пшенице овогодишњег рода по 20 динара за килограм. Михајловић је нагласио да ће Дирекција пшеницу плаћати у року од 15 дана од дана достављања документације.

Михајловић је додао да је Влада усвојила и Предлог закона о патентима, Предлог закона о потврђивању споразума о оснивању међународне антикорупцијске академије, као и Предлог закона о потврђивању споразума између Србије и Уругваја о укидању виза.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво