Читај ми!

Шутановац "Најевропљанин"

Награда "Најевропљанин Србије" у 2010. години за политику додељена је министру одбране Драгану Шутановцу. Волео бих да следеће године ову награду понесе онај који највише буде допринео стицању кандидатуре за улазак у ЕУ, рекао Шутановац.

Министар одбране Драган Шутановац, којем је вечерас додељена награда "Најевропљанин Србије" у 2010. години у области политике, изјавио је да верује да ће пут Србије ка Европској унији ићи много брже у наредном периоду.

"Волео бих да следеће године ову награду понесе онај који највише буде допринео стицању кандидатуре за улазак у ЕУ", поручио Шутановац.

Министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић, који је добитник награде за област културе живљена и унапређења животне средине, позвао је све грађане Србије да се укључе у заштиту животне средине и тако дају директан допринос учлањењу у ЕУ.

"Дубоко верујем да је заштита животне средине најбољи начин да се покаже патриотизам према земљи. Нема бољег начина за исказивање љубави према својој земљи и грађанима", рекао је Дулић.

Заштитник грађана Саша Јанковић, награђен за пројекат афирмације и унапређења институције зашитника грађана, примајући награду рекао је да грађани Србије имају шта да дају Европској унији, а не само да узму од ње.

Амбасадор Португалије у Србији Луис Де Алмеида Сампарио, награђен за допринос европским интеграцијама Србије, учесницима свечаности је поручио да је Србија део ЕУ и да је из Португалије дошао са циљем да Србија постане чланица ЕУ.

Награду за предузетништво добио је Марко Царић, који је рекао да ће се трудити да је оправда и да ће и даље наставити рад на укључивању Србије у европске и светске токове.

Генерални секретар Удружења банака Србије Верољуб Дугалић поручио да је признање које је добио награда за начин размишљања, понашања и опредељења да се ради више и боље, барем равноправно као наши узори у ЕУ, додајући да је и удружење банака дало свој допринос на путу ка ЕУ.

Церемонија доделе награде одржана је у Скупштини града Београда, у организаији невладине организацје Прва европска кућа.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво