Читај ми!

Пријава због продаје "Телекома"

Српска напредна странка поднела кривичну пријаву против премијера Мирка Цветковића и више бивших и актуелних чланова Владе због, како су навели, "сумње да су злоупотребили службени положај и извршили превару" у процесу продаје "Телекома Србија".

Председник Српске напредне странке Томислав Николић потписао је кривичну пријаву коју је та странка поднела против премијера Мирка Цветковића и више доскорашњих и садашњих чланова Владе због, како је наведено, основане сумње да су злоупотребили службени положај и извршили превару у процесу продаје предузећа "Телеком Србија".

Кривичном пријавом обухваћени су, осим Цветковића, и доскорашњи министри финансија Дијана Драгутиновић и економије и регионалног развоја Млађан Динкић, садашњи министар за тај ресор Небојша Ћирић и два државна секретара у Министарству финансија Вук Ђоковић и Душан Никезић.

Члан правног тима СНС-а Дејан Ђурђевић рекао је да су та лица предлагала, доносила и спроводила одлуке које су вишеструко штетне за државу Србију и све грађане чиме су омогућили да "Телеком Аустрија" буде једини учесник на тендеру и тако добије шансу да откупи удео у "Телеком Србија", по цени која је бар за 450 милиона евра мања од реалне цене.

Ђурђевић је рекао да због садашње реформе правосуђа "судије и тужиоци имају већи страх од владајуће политичке олигархије него од закона", као и да се нада да ће правосуђе "смоћи довољно храбрости да се одупре притисцима извршне власти и поступи по кривичној пријави у складу са законом".

Адвокат Милан Пањевић, члан Покрета снага Србије, рекао је да се поступак продаје "Телекома Србија" спроводи мимо Закона о приватизацији, као да не постоји, и неуважавањем Агенције за приватизацију, што је "школски пример" злоупотребе службеног положаја.

Други члан правног тима СНС-а Марко Ђурић рекао је да је продаја "Телекома Србија" освета Владе будућим генерацијама, која води погубну политику распродаје преосталих вредних економских ресурса и лишава грађане перспективе да у будућности имају живот какав заслужују.

Према његовим речима, продајом "Телекома Србија" држава остаје без виталне телекомуникационе инфраструктуре, које је добро од јавног значаја.

Ђурић је нагласио и да је нето добит предузећа у претходној години толика да се за толико новца могу изградити два моста у Београду.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво