Читај ми!

Николић одлучује на Ускрс

Лидер напредњака рекао да ће одлуку о томе да ли ће прекинути штрајк глађу донети на Ускрс. Позив Николићу да прекине штрајк упутило Председништво СНС-а и европски комесар Штефан Филе. Присталице напредњака окупиле су се вечерас испред Београдског клиничко-болничког центра, где је смештен Николић.

После позива Председништва СНС-а да прекине штрајк глађу, лидер те странке Томислав Николић изјавио је да ће одлуку о прекиду штрајка донети на Ускрс, 24. априла. Николић је, такође, поручио да његова странка неће направити ниједан гест којим би на силу изазвала изборе.

"Притисак је велики, али још нисам одлучио шта ћу. Ионако је пост у току. За Ускрс ће се видети да ли ћу ја бити једини Србин који не једе ускршња јаја", рекао је Николић новинарима у Београдском клиничко-болничком центру.

Коментаришући поруку комесара Европске уније за проширење Штефана Филеа да је потребно да се укључи у институције и успостави дијалог, он је рекао да напредњаци нису никад изашли из оквира институционалне борбе, а да је он протеклих дана водио дијалог сам са собом.

Филе је поручио да европска интеграција Србије не може бити успешна без пуне посвећености Владе, опозиције и цивилног друштва.

"Док у потпуности поштујем Ваше личне одлуке, позивам Вас да наставите политички дијалог у оквиру постојећих институција и да пронађете компромисе", наводи се у писму европског комесара.

Говорећи о дијалогу са влашћу, Николић је рекао да га је председник Тадић посетио, али да то, како је рекао, није био дијалог, "јер из дијалога излазе резултати".

Николић је поручио да СНС "наставља своју борбу на исти начин" и позвао опозиционе странке које желе промену власти да се окупе око напредњака.

"Ми смо све своје рекли и они су све своје рекли. Биће избора кад тад", рекао је Николић и додао да, због свега што се дешавало протеклих дана, више нико неће моћи да каже да ће напредњаци после избора ступити у савез са демократама.

Николић је навео да је протеклих дана "много размишљао и закључио да није изгубио ништа осим килограма".

Окупљање присталица СНС-а испред болнице

Председништво СНС је раније данас затражило од Николића да прекине штрајк глађу.

"Отпор режиму пружаћемо сваког дана и на сваком месту, демократски и цивилизовано. Промене у Србији више нико не може да заустави", рекао је заменик председника СНС-а Александар Вучић, после састанка Председништва, и додао да је, према његовом мишљењу, режим показао бахатост и осионост и да се плаши избора.

Вучић је рекао и да је општи политички интерес и интерес целе Србије да лидер СНС-а, као активан и здрав лидер, настави своју политичку борбу до коначног слома "режима Бориса Тадића".

"Наш циљ је да Николић изађе из болнице, а они нека расписују изборе кад хоће. Победићемо их са разликом од 15 одсто и више", рекао је Вучић.

Члан конзилијума који брине о Николићу, Љубомир Илић, изјавио је данас да је здравствено стање лидера напредњака стабилно и да он повремено узима течност. Илић је навео да се Николићу течност и даље надокнађује и интравенским путем.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво