Читај ми!

Николић на инфузији

Лидер СНС-а Томислав Николић почео да прима инфузију. Николић рекао да наставља штрајк глађу и жеђу и да ће се у четвртак причестити.

Лидер Српске напредне странке Томислав Николић почео је да прима инфузију. Како су рекли лекари који прате његово здравствено стање, Николићу су кроз инфузију дати електролити, јер су поједини органи због дехидратације почели да му отказују.

"Лабораторијски налази Николића, указују на почетак попуштања појединих органа и органских система", рекла је лекар Београдског клиничко-болничког центра Тања Станчић Милојевић. Она није прецизирала о којим је органима реч, јер би тиме, како је рекла, прекршила лекарску етику.

"Инфузија је у току, координира се неопходна терапија која треба да спречи тешке компликације узроковане тешком дехидратацијом, која може да буде фатална по живот", рекла је Станчић Милојевић.

Она је додала да се Николићево здравствено стање континуирано прати и да лекари настоје да га стабилизују. "Тешко нам је, јер Николић и даље одбија унос хране и течности и не прихвата наше савете да прекине штрајк", рекла је Станчић Милојевић.

Она је додала да ће сутра конзилијум размотрити могућност да се Николићу уведе парентерална терапија, односно, појаснила је, да се хранљиве материје надокнаде путем венске крви.

Доктор Станчић Милојевић сматра да се његово стање погоршава, иако је реч о здравом човеку без хроничних болести. "Николић је свестан и лекари, док год је то тако, не могу да га натерају да сам узме храну и воду", додала је она.

Николић: Настављам штрајк 

Лидер напредњака је раније данас изјавио да наставља штрајк глађу и жеђу и најавио да ће се у четвртак причестити.

"Спреман сам да наставим са штрајком колико год је потребно да Србија постане нормална земља", рекао је Николић новинарима у болничкој соби Београдског клиничко-болничког центра.

На питање да ли постоји могућност да га неко убеди да прекине штрајк, Николић је рекао да његова породица за сада то није успела и да нема никог ближег од њих.

Николић је рекао да моли патријарха Иринеја да му опрости, ако га није добро разумео, зато што не покушава да се убије. "Ово доживаљавам као мало ригорознији пост и у четвртак ћу се причестити", рекао је Николић.

Лидер напредњака је рекао и да се нада да ће наредних дана решити све "недоумице и несугласице са Српском православном црквом".

Упитан шта му је рекао Милан Беко, који га је јуче посетио, Николић је рекао да га је ових дана посетило око 200 људи, међу којима и Беко, како је рекао, његов стари пријатељ кога није видео годину дана.

Николић је рекао да га је од представника власти посетио само министар здравља Зоран Станковић.

Томислав Николић је захвалио новинарима што прате његову борбу и одрицање од хране и воде и рекао да очекује да ће се тај проблем "решити тако да нико више не буде гладан и жедан у Србији", а да ни он више не буде гладан и жедан.

Николића је данас посетила и чланица Управног одбора Покрета снага Србије Миланка Карић.

Протести подршке

У појединим градовима данас су одржани скупови подршке лидеру СНС-а. Напредњаци су се окупили у Смедереву, Јагодини, Ваљеву, Зрењанину, Ужицу, Краљеву, Лесковцу, Новом Саду, Бору, Панчеву, Врању, Пироту...

На тим скуповима затражено је расписивање ванредних парламентарних избора.

Николић је у суботу започео штрајк глађу и жеђу, захтевајући расписивање ванредних избора, а исте вечери је из зграде Дома Народне скупштине, пошто му је позлило, превезен у Београдски клиничко-болнички центар.

Број коментара 125

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи