Читај ми!

СНС испред Председништва

Више од хиљаду присталица СНС-а протествовало испред Председништва Србије, у знак подршке Томиславу Николићу, који штрајкује глађу и жеђу, захтевајући ванредне изборе. Заменик председника СНС-a Александар Вучић осудио "безумну кампању" коју против Николића воде представници власти и њима наклоњени медији.

У знак подршке лидеру СНС-а Томиславу Николићу, који од суботе штрајкује глађу и жеђу, испред зграде Председништва Србије у Београду протествовало је више од хиљаду присталица напредњака. Организатори су навели да је перформанс назван "Пробудимо председника".

Заменик председника СНС-а Александар Вучић је рекао за РТС да окупљени једино траже изборе, а не власт.

"Ми смо планирали да прошетамо око председништва, да га осветлимо батеријским лампама, симболично да покажемо како је потребно осветљење и председника Демократске странке и ове зграде. Да им покажемо колико људи, младих људи, као што видите овде, јесте за изборе", навео је Вучић.

"Само изборе тражимо, ми не тражимо ништа више. Ми не тражимо било шта тешко, ми не тражимо њихову власт, ми не тражимо њихове фотеље, само изборе", изјавио је Вучић.

Окупљени су дували у вувузеле и пиштаљке, седели на стиропору и повицима захтеваали расписивање избора. Они су, такође, узвикивали пароле против председника Бориса Тадића и носили транспаренте исписане претежно на енглеском језику, које су упућене председнику Србије.

Док су се још окупљали, дошло је до мањег инцидента и кошкања неколицине присталица те партије са полицијом.

Неколико присталица СНС-а покушало је да помери гвоздену заштитну ограду постављену у Пионирском парку, у близини зграде Председништва, али су их у томе спречили полицајци.

За време протеста у згради Председништва председник Србије имао је састанак са министрима Вуком Јеремићем и Гораном Богдановићем, као и шефом београдског тима за преговоре са Приштином Бориславом Стефановићем.

Присталице СНС-а су се мирно разишле око поноћи. 

Вучић: Безумна кампања против Николића

Заменик председника СНС-а Александар Вучић осудио је раније данас, како је навео, "безумну кампању" коју воде представници власти и њима наклоњени медији против Томислава Николића. На конференцији за новинаре, Вучић рекао је да ће "у историју бешчашћа" ући кампања која се спроводи по медијима против Николића и оценио да личне и политичке увреде против лидера напредњака "вређају здрав разум".

"Ми смо вероватно криви и за то што људи себи закуцавају ексере у руке, за то што 44 особе сваког дана остану без посла, за 400.000 људи који су изгубили посао, за то што је земља сваки дан све задуженија и због тога што не долазе страни инвеститори. А највише смо криви, јер нисмо имали довољно способности, упорности па и храбрости да срушимо режим који је вероватно најгори у историји", рекао је Вучић.

"Владају 11 година, све су живо покрали што су могли да покраду, а онда је Томислав Николић крив што нема инвестиција", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се нада да Томислав Николић неће умрети због штрајка који спроводи и рекао да ће његови сарадници покушати да му објасне да то није вредно његовог живота, али да се он на штрајк одлучио, јер није имао избора и да ће сам одлучити шта ће даље радити.

Вучић: Тадић зна шта треба да уради

Вучић је поновио да председник Србије Борис Тадић зна шта треба да уради да би Николић прекинуо штрајк глађу и жеђу и оштро замерио свим представницима власти који сумњају у Николићев штрајк и који доводе у питање његов избор здравствене установе.

"Ако ви сумњате у то, срам вас било! А порука Томислава Николића је: 'Надам се да ви никада нећете морати оволико да једете и пијете као ја'", рекао је Вучић.

Вучић није желео да коментарише изјаву патријарха Иринеја да штрајк глађу и жеђу није хришћански, већ је само кратко рекао да је боље да се уздржи од коментара.

Коментаришући изјаву функционера Демократске странке Драгана Ђиласа да су се Николић и Тадић састали четири пута у последња два месеца, Вучић је рекао да мисли да то није тачно и да зна само за један сусрет у том периоду.

Вучић је рекао да су се сусретали пре пет или шест месеци, али да "то није важно, јер очигледно није било резултата".

Према његовим речима, СНС само жели одржавање ванредних избора на којима ће грађани рећи колико су задовољни резултатима власти у Србији, и додао да напредњаци никада неће покушати да на власт дођу путем насиља.

Број коментара 78

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи