СНС: Форма митинга зависи од власти

Форма митинга опозиције 16. априла и начин обраћања зависиће од одговора власти на предлог напредњака за одржавање превремених избора, истакао Александар Вучић. Постоји могућност да избори буду одржани у склопу захтева СНС-а, рекао Ивица Дачић.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће форма митинга опозиције 16. априла и начин обраћања зависити од тога да ли ће до тада напредњаци са владајућом коалицијом постићи договор око расписивања ванредних парламентарних избора.

"Српска напредна странка пријавила је скуп, који ће бити одржан у подне, испред Дома народне скупштине, свим надлежним државним службама", рекао је Вучић и додао да је остављена могућност да скуп траје дуже од предвиђеног зависно од тога да ли ће то бити протест или представљање програма за будућност Србије.

"Понудили смо им највећи могући компромис и очекујемо одговор власти. Уколико то прихвате, онда ће митинг бити више представљање програма и будућности Србије, а ако не, онда ће то бити форма протеста", рекао је Вучић.

Према његовим речима, то ће бити највећи скуп у Србији после скупа на Газиместану 1989. године. "Свакако ће бити више од 100.000 људи, што, осим на Газиместану, није забележено", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Заменик председника СНС-а осврнуо се и на продају "Телекома" и рекао да се та странка противи тој продаји и да Влада није требало да остави додатни рок од 15 дана, јер аустријска компанија није испунила услове тендера.

Према његовим речима, актуелна власт на све начине "жели да склопи тај посао", јер јој је потребан новац од продаје те компаније.

Посланик напредњака Борислав Пелевић критиковао је однос Владе Србије и Министарства за Косово и Метохију према парламенту и скупштинском Одбору за Косово и Метохију, наводећи да их нису консултовали приликом доношења платформе, нити формирања преговарачког тима Србије за дијалог с Приштином.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се