Тадић у Бриселу

Председник Борис Тадић, који борави у тродневној посети Бриселу, разговарао са председником Савета ЕУ Херманом ван Ромпејом о односима Београда и Брисела, као и о дијалогу Београд-Приштина.

Председник Србије Борис Тадић разговарао је данас у Бриселу са председником Савета Европске уније Херманом ван Ромпејом и тиме започео серију сусрета које ће са званичницима ЕУ имати током тродневног Бриселског форума.

Тадић и Ван Ромпеј разговарали су о односима Београда и Брисела, напорима које Србија чини да би добила статус кандидата и започела дијалог о чланству у Унији, као и о дијалогу Београд-Приштина.

Председник Србије у суботу ће разговарати са шефицом европске дипломатије Кетрин Ештон, председником Европског парламента Јержијем Бузеком и европским комесаром за проширење Штефаном Филеом.

У недељу, Тадић ће учествовати на панелу "Приближавање Балкана Европској унији", на којем ће о евроинтеграцији региона говорити и премијер Црне Горе Игор Лукшић и представници ЕУ.

Бриселски форум у организацији невладине организације Маршалов фонд сваке године окупља велики број високих светских званичника, а ове године се одржава од 25. до 27. марта, шесту годину за редом.

Осим председника Србије, међу најављеним учесницима су највиши званичници ЕУ - председник Европског савета Херман ван Ромпеј, председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо, председник Европског парламента Јержи Бузек, комесар за проширење Штефан Филе и други, а очекују се и највиши функционери САД, Светске трговинске организације, Светске банке, бројни председници и премијери.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво