ДСС: НАТО показао право лице пре 12 година

Поводом годишњице почетка НАТО бомбардовања, потпредседник ДСС-а Милош Јовановић, позвао власт да откаже скуп те војне алијансе који би требало да се одржи у јуну у Београду.

Демократска странка Србије поручила је да је 24. марта 1999. године НАТО показао своје право лице бомбардовањем суверене земље без мандата Савета безбедности УН и позвала на отказивање скупа те војне алијансе који би требало да се одржи у јуну у Београду.

Током акције коју је ДСС организовао поводом Дана сећања на страдале у НАТО бомбардовању, потпредседник странке Милош Јовановић је новинарима испред "Руског цара" изјавио да је НАТО пре 12 година погазио међународно право.

"Бомбардовао је СРЈ под лажним изговором хуманитарне интервенције, а заправо је пружио подршку сецесионистичком и мафијашком покрету косметских Албанаца и суштински напао Србију зарад сопствених интереса", рекао је Јовановић.

Подсетивши да је погинуло више од 2.500 људи, да је уништено или оштећено више од 7.000 кућа, више од 300 школа, 50 болница и толико цркава, Јовановић је рекао да су то разлози због којих се 24. март 1999. године не сме заборавити.

"Тај датум се не сме заборавити, јер је и Србија тог дана показала своје право лице. Једно лепо лице, херојско и слободарско које је достојно наших предака", рекао је потпредседник ДСС-а и додао да је и 24. март прилика да се ода почаст свим припадницима тадашње Војске Југославије и припадницима МУП-а Србије који су положили животе за одбрану земље.

Јовановић је поновио да ДСС сматра да Србија никада не треба да буде члан НАТО-а, рекавши да се тај став заснива не само на историји непријатељских односа који постоје између Србије и НАТО пакта и који сежу у 1994-95 годину и бомбардовање Срба у Републици Српској и Српској Крајини, већ и на томе да и данас тај савез има геополитичке интересе који су супротни интересима Србије.

Јовановић је навео и да НАТО штити сецесију Косова, као што је и омогућио ту сецесију пре 12 година.

Говорећи о редовној годишњој конференцији НАТО земаља и партнерских земаља, која би требало да се одржи у јуну у Београду, Јовановић је позвао власт да откаже тај скуп и одустане од политике која Србију води у НАТО, а која се води мимо воље грађана и мимо Резолуције о војној неутралности.

"Ако се тај самит, ипак, одржи, ДСС ће преузети одговорност и позвати грађане да изразе своје незадовољство" поручио је Јовановић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара