СНС не одустаје од митинга

Напредњаци неће одустати од митинга, без обзира на то да ли ће им неко из власти одговорити на захтев за расписивање ванредних парламентарних избора, рекао је заменик председника СНС-а Александар Вучић.

Српска напредна странка организоваће 16. априла, у Београду, митинг са захтевом да до краја новембра буду расписани ванредни парламентарни избори, а у врху те странке очекују да ће окупити око 100.000 грађана.

Заменик председника СНС-a Александар Вучић рекао је на конференцији за новинаре да напредњаци од митинга неће одустати, без обзира на то да ли ће им до тада неко из власти одговорити на захтев за расписивање ванредних парламентарних избора.

Упитан шта ће се догодити, уколико у међувремену СНС, ипак, добије одговор владајуће коалиције, Вучић је рекао да ће митинга, свакако, бити и да ће, потом, јавност о свему бити обавештена, а да ће у супротном до краја остати са народом.

Према његовим речима, разлог за скуп у Београду напредњаци, поред осталог, виде и у чињеници да је у Србији милион и по људи без посла, да је најугроженија млада популација, а да је од 2000. до 2010. године земљу напустило четири пута више младих и образованих него до 2000. године.

"Плата у Србији данас је на нивоу из 1970. године, а по међународним критеријумима пословни ризик у Србији је повећан. У образовање младих у последњој деценији Србија је уложила 12 милијарди евра, и они сада, уместо српске, подижу економију неке друге земље", рекао је Вучић.

Замољен да прокоментарише обећања лидера СНС-а Томислава Николића да ће на митингу седети на стиропору, Вучић је истакао да је креативни тим те странке већ смислио "разне трикове".

СНС, према његовим речима, поводом захтева за распивање ванредних парламентарних избора, нико из Демократске странке још није директно контактирао.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи