Расправа о реконструкцији у уторак

Предлог измена Закона о министарствима, који је предуслов за реконструкцију Владе очекује се да сутра стигне у парламент. Расправа планирана за уторак.

Посланици републичког парламента требало би у уторак да расправљају о новом закону о министарствима, којим ће бити реконструисана Влада.

Очекује се да ће сутра у Скупштину стићи владин предлог тог закона, који је предуслов за реконструкцију Владе.

Спајањем ресора, у Влади ће бити седам министара мање. Извесно је да ће бити спојена министарства финансија и трговине.

Министарство науке, према сазнањима Радио-телевизије Србије, припашће социјалистима и биће спојено са просветом.

У симбиози ће како је од раније познато бити и Министраство економије и НИП. Министар за државну управу бринуће и о људским и мањинским правима.

Спекулише се и о томе да ће досадашње Министарство рударства и енергетике бити подељено, па ће рударство бити припојено Министарству животне средине и просторног планирања, а енергетика Министарству инфраструктуре.

Уједно ће се удружити и досадашња министарства за културу и телекомуникације. Један министар водиће бригу и о дијаспори и вери.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи