Двери излазе на следеће изборе

Невладина организација "Двери" учествоваће на наредним парламентарним изборима, не као странка, већ као "широки народни покрет". "Двери" желе на изборе, јер кажу да су се "постојеће странке одродиле од народа и обневиделе од страначких и личних интереса".

Досадашња невладина организација Српски сабор "Двери" најавила је да ће учествовати на наредним парламентарним изборима, али не као странка, већ као широки народни покрет који се залаже за обнову породичних вредности и социјалну солидарност.

На конференцији за новинаре, речено је да "Двери" желе да се укључе у политички живот јер су се постојеће странке "одродиле од народа и обневиделе од страначких и личних интереса", као и зато што је у тренутку "дезинтеграције Србије неморално бити само морални арбитар".

Председавајући Управног одбора "Двери" Радован Тврдишић рекао је да ће тај покрет понудити "нови народни договор" под називом "Србија пре свега" који ће предвиђати да морал, част и поштење буду интегрални део српске политике.

Представник "Двери" Бошко Обрадовић рекао је да се та организација не противи дијалогу са ЕУ, али не на економску, територијалну или политички штету Србије. 

Обрадовић је додао да су "Двери" организација чији су чланови "евроуздржани", односно евроскептици и оценио да је за Србију најбоље да буде "активно војно неутрална".

Нешић: Србија није на добром путу

Главни и одговорни уредник часописа Двери Бранимир Нешић рекао је да је Србија у кризи, као и после Првог светског рата, јер због негативног природног прираштаја годишње губи град величине Параћина или Инђије, али и због тога што је 450.000 образованих људи отишло у свет.

"Грађани Србије су понижени и увређени у економском, културном, али и у националном погледу. Подстиче се сепаратизам у Војводини и у Рашкој, годинама не ради Народни музеј и очигледно је да Србија није на добром путу", рекао је Нешић.

Представник за медије Владан Глишић рекао је да се та организација залаже не само за промену власти у Србији, већ и за "разградњу система који ствара однарођене режиме који паразитирају на телу народа".

Глишић је рекао да се "Двери" не противе постојању странака и парламентарне демократије, већ сматрају да политичка сфера треба да буде обогаћена и народним иницијативама.

За "Двери" је прихватљива сарадња са свим странкама које прихвате принципе за које се тај покрет залаже, рекао је Глишић.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво