ЛДП: Рачун Владе плаћа друштво

Влада нема ни политичко ни морално право да наставнике и професоре оптужује да својим захтевима угрожавају опстанак државе, оценио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић, истакавши да Србија треба да следи успешније од себе, а не да инсистира на "аутентичним" решењима.

Влада која је Србију у једном дану, предлажући буџет, задужила за 35 милијарди динара да би платила дугове "Србијагаса" и "Јат ервејза" нема политичко нити морално право да наставнике и професоре оптужује да својим захтевима угрожавају опстанак државе, оценио је председник ЛДП-а Чедомир Јовановић.

"О економском и политичком опстанку државе премијер и министри су морали да мисле раније, у данима када су цену коалиције, партијског управљања сваким делићем живота у држави, повлађивањем самозваној пензионерској партији, платили разарањем буџета", навео је Јовановић у писаној изјави.

Према његовој оцени, власт је раније морала да увиди да ли ће и до када средња класа, професори, образовани, малобројни пословни сектор и млади моћи да финансирају популистичку економску политику Владе.

"Рачун за трогодишње тумарање Владе у економији и политици ових дана се сурово испоставља читавом друштву које излаз из пропадања, у које је гурнуто, тражи кроз незадовољство Владом, серијом штрајкова и трагањем за краткотрајним решењем огромних проблема", оценио је лидер ЛДП-а.

"Покушај премијера, који две године бежи од својих грађана, да покаже одлучност према синдикалним захтевима, осуђен је на неуспех", сматра Јовановић.

Јовановић је истакао да би Србија требало да следи државе, које су од ње успешније и да иде путем, којим су многи други кренули пре, а не да трага за "неким аутентичним решењима која, по правилу, Србију доведу на странпутицу".

Јовановић је поручио да ЛДП неће одустати од покушаја да, мимо Владе и странака, које од тога беже, са радницима, синдикатима, цивилним друштвом и пословним сектором постигне договор, који би омогућио да држава Србија коначно донесе одлуке, које се годинама избегавају.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи