СНС: Непримерена изјава премијера

Изјава председника Владе Мирка Цветковића да захтеви просветара за повећање плата угрожавају економску стабилност земље "цинична и лицемерна", изјавио функционер СНС-а Марко Ђурић.

Српска напредна странка оценила је као "врхунац цинизма и лицемерја" изјаву премијера Србије Мирка Цветковића да захтеви просветних радника за повећање плата угрожавају економску стабилност земље.

Функционер СНС-а Марко Ђурић рекао је на конференцији за новинаре у Београду да та премијерова изјава представља "врхунац цинизма и лицемерја", јер владајуће странке кроз јавне набавке годишње "проневере више од милијарду евра".

Синдикати у просвети обуставили су наставу захтевајући од Владе повећање буџетских издвајања за образовање за 20 милијарди динара.

"Србији су потребне политичке промене и престанак задуживања", рекао је Ђурић и позвао грађане да 5. фебруара дођу на протестни митинг Српске напредне странке у Београду.

Ђурић је рекао да ће СНС "учинити све да митинг протекне у мирној и демократској атмосфери", али је истакао да највећу одговорност за безбедност сноси полиција.

"СНС ће на оперативном нивоу разговарати с представницима МУП-а да не би било угрожавања људи и имовине", рекао је Ђурић на питање о безбедности током митинга опозиције.

Упитан да ли ће се председник странке Томислав Николић, како је најављено, састати с директором полиције Милорадом Вељовићем, Ђурић је одговорио потврдно, али није могао да каже када ће тачно састанак бити одржан.

СНС је раније саопштио да неће прихватити позив министра унутрашњих послова Ивице Дачића да разговарају о безбедности током митинга, већ да ће о томе разговарати са директором полиције Милорадом Вељовићем.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи