Срби безбедни у Египту

Амбасадор Србије у Египту Дејан Васиљевић рекао за РТС да су грађани Србије који се тренутно налазе у тој земљи безбедни. Туристи се врађају у Београд у понедељак, нема потребе за евакуацију грађана који раде у Каиру због нереда на улицама у том граду, истиче Васиљевић.

Туристи и грађани Србије који раде и живе у Египту су безбедни, без обзира на немире и демонстрације против владе председника Хоснија Мубарака и његове дугогодишње владавине, рекао за Радио-телевизију Србије амбасадор Србије у тој држави Дејан Васиљевић.

Према његовим речима, није повређен ни један српски држављанин, а око 120 туриста вратиће се у Београд у понедељак 31. јануара.

Српски туристи се налазе Хургади и Шарм ел Шеику, где нема знака узнемирености, јер у том делу земље нема демонстрација, навео је Васиљевић.

Амбасада Србије у контакту је и са око 120 држављана Србије, који живе у главном граду Египта, од којих се нико још није изјаснио да би желео да напусти град.

Васиљевић је додао да ти људи Каиро доживљавају као свој и да нису затечени тренутном ситуацијом, тако да нема потребе за њихову евакуацију.

Особље амдасаде Србије и чланови њихових породица су, такође, безбедни, јер су амбасада и резиденција у истој згради која се налази у делу Каира где нема владиних институција.

У сукобу демонстраната и полиције који бесне протеклих дана Египтом настрадало је 18, а око 1.000 људи је повређено. Председник Хосни Мубарак, чију оставку траже демонстранти, проширио је полицијски час на све египатске градове.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво