Предлог ЛДП-а за смањење акциза

Либерално-демократска партија поднела парламенту Предлог за измене Закона о акцизама, којим се смањују акцизе на моторне бензине, дизел горива и течни нафтни гас, саопштио Чедомир Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић саопштио је да је посланичка група ЛДП-а поднела званични Предлог закона о изменама Закона о акцизама, којим се смањују акцизе на моторне бензине, дизел горива и течни нафтни гас.

"У предлогу закона ЛДП-а предвиђено је да се спусте недавно увећане акцизе, као и да се одмах укине двојни режим по којем су акцизе на квалитетније увозне деривате биле знатно више у односу на оне које производи 'НИС Гаспромњефт'", наводи се у писаној изјави Јовановића.

Ако буде усвојен предлог закона ЛДП-а, оценио је Јовановић, већ током недеље је могуће одржати хитну седницу Скупштине и усвојити решење по којима би моторни бензини појефтинили 4,8 динара по литру, а сва дизел горива 4,5 до 6,5 динара по литру.

Према оцени Јовановића, течни нафтни гас био би јефтинији 2,7 динара.

Уколико би био усвојен предлог ЛДП-а, навео је Јовановић, акциза на све моторне бензине наплаћивала би се у јединственом износу од 44,70 динара по литру, а акциза на сва дизел горива у износу од 30,47 динара по литру, као и пре 1. јануара.

Бензин и друга горива поскупела су искључиво због одлуке власти да повећа увозне акцизе и да, због прикривене заштите монопола НИС-а, увозне деривате у старту учини знатно скупљим, нагласио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи