Српски туристи стигли у Београд

Прва група од 125 држављана Србије вратила се из Туниса ванредним летом ЈАТ-а. Још један лет заказан за понедељак.

Министарство спољних послова и ЈАТ организовали су ванредни лет за повратак српских радника и туриста из Туниса у Београд.  На аеродром "Никола Тесла" стигло је 125 радника и туриста.

Помоћник министра спољних послова Здравко Понош, који дочекује туристе и раднике на београдском аеродрому, рекао је за РТС да ће бити обезбеђен још један авион којим ће сутра у 15 часова моћи да се врате они који нису кренули данашњим летом. Према подацима, у Тунису је остало још 38 туриста који нису желели да се врате.

Одлучено је да се евакуишу и породице запослених у амбасади, док ће радници српске амбасаде остати у Тунису, рекао је Понош.  Према његовим речима, у тој земљи боравило 147 туриста и око 50 радника.

Радници "Трудбеника" нису кренули овим летом, већ ће стићи у понедељак, јавља репортер РТС-а.

И европске туристичке агенције покренуле су хитну акцију повлачења својих грађана из Туниса. 

Туристичке компаније из Велике Британије и Немачке већ су послале своје авионе, којима ће се туристи вратити кућама, док је Удружење туристичких агенција Француске најавило исти потез и позвало своје држављане који планирају одмор у Тунису да откажу путовање.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво