Проблем и са врањским таблицама

Новинар Живојин Ракочевић каже да су га Припадници КПС-а на административном прелазу Кончуљ малтретирали јер је имао нове српске таблице са ознаком Врања. Инцидент се истражује, каже косовски министар унутрашњих полова Бајрам Реџепи.

Припадници Косовске полицијске службе пола сата су малтретирали новинара и члана Републичке радиодифузне агенције (РРА) Живојина Ракочевића због нових таблица МУП-а Србије са ознаком Врања на административном прелазу Кончуљ код Бујановца, каже Ракочевић.

Он наводи да је са породицом био изложен понижењима и вређањима због нових таблица МУП-а Србије са ознаком Врања, које су му одузете, а потом враћене.

Он је рекао КиМ радију да постоје етнички полицајци, Албанци, који једва чекају било какву уредбу да би могли да дискриминишу све оне који не припадају њиховој етничкој групи или измишљеном систему.

Ракочевић је том радију испричао да је са новим регистарским ознакама Врања регуларно ушао на Косово и Метохију 4. јануара, а да се данас са породицом кретао пут Србије када су га на прелазу Кончуљ током редовне контроле зауставили припадници КПС-а.

"Полицајац је изашао из кућице и без упозорења почео да скида таблице. Бацио их је у просторију из које је изашао и кратко ми рекао да се са таквим таблицама не може возити. Било је јасно да њега те таблице иритирају и полицајац који се презива Хоти десет пута ми је у разговору рекао да 'у држави Косово такве таблице неће моћи да се возе' и да са овим таблицама возим у 'својој држави'", рекао је Ракочевић.

Ракочевић, који каже да је са супругом и двоје деце био изложен получасовном малтретирању на Кончуљу, упозорио је косовског полицајца да, чак и ако он поступа по уредби МУП-а Косова, крши своја овлашћења јер се уредбом налаже одузимање таблица само са ознакама градова Косова.

Према његовим речима, циљ је иживљавање, циљ је да полицајац на прелазу Кончуљ може да ради шта хоће и да понижава друге људе одређујући њихов идентитет.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво