Косову потребни нови избори

Известилац Европског парламента за Косово Урлике Луначек каже да треба врло озбиљно размотрити предлоге појединих политичких партија да се на Косову крајем године одрже нови парламентарни избори.

Због многобројних неправилности на гласању у децембру, требало би врло озбиљно размотрити предлоге појединих политичких партија да се крајем године одрже нови парламентарни избори, каже известилац Европског парламента за Косово, Урлике Луначек.

Луначекова је за Радио-телевизију Косова рекла да је пратила поновљене изборе у неким општинама на Косову у недељу и да је изблиза видела манипулације на изборима.

"Косово је једна изборна зона. Изборни систем има много недостатака, зато треба што пре почети припреме како би се до краја године одржали избори, што је предлог неких политичких партија", рекла је Луначекова.

Пре нових избора треба да се формирају нове институције које би обављале функције до новог гласања, предлаже Луначекова.

Међународна цивилна канцеларија није желела да коментарише изјаву Урлике Луначек, али су њени представници навели да треба озбиљно размотрити ставове Европског парламента.

Лидер Демократског савеза Косова Иса Мустафа затражио је да се, због многобројних неправилности понове избори на целом Косову, док би до одржавања избора требало да се формира техничка Влада која би припремила нове изборе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи