Снажна подршка Шпаније

Шпанија и Србија имају снажне билатералне односе и Мадрид подржава Србију по питању Косова и на путу њеног чланства у ЕУ, изјавили у Мадриду министри спољних послова две земље Вук Јеремић и Тринидад Хименез.

Шпанија снажно подржава Србију по питању чланства у Европској унији, али и када је реч о политици Београда према Косову, изјавио је у Мадриду министар спољних послова Србије Вук Јеремић, после разговора са шпанском министарком иностраних послова Тринидад Хименез.

"Данас смо у Мадриду разговарали о наредним корацима када је реч о процесу приступања ЕУ", рекао је Јеремић.

Шпанија је прва земља која је ратификовала Споразум о стабилизаији и придруживању и подржава добијање статуса кандидата за Србију у 2011. години.

Јеремић је најавио да ће Србија наставити блиску сарадњу са Шпанијом по свим питањима везаним за мир и стабилност на Западном Балкану и процес придруживања ЕУ.

Он је нагласио да постоји велико интересовање шпанских компанија за учешће на српском тржишту и најавио да ће Мадрид посетити министри у Влади Србије.

"Очекујемо у 2011. години наставак блиске сарадње између наше две земље", рекао је Јеремић.

Министарка Хименез је нагласила да је Србија добар пријатељ Шпаније и да две земље имају веома блиске односе.

Ово је први сусрет српског министра са Хименесовом откако је она крајем октобра прошле године преузела дужност од Мигела Анхела Моратиноса.

Јеремић ће из Мадрида отпутовати у Даблин, где је предвиђено да у четвртак разговара са министром иностраних послова Ирске Мајклом Мартином.

Министар ће у Даблину разговарати и са члановима Заједничког одбора за европске послова Парламента Ирске.

У петак, Јеремић ће, у Бечу, имати билатерални састанак са министром иностраних послова Аустрије Михаелом Шпинделегером.

Јеремић ће, у Бечу, разговарати и са председавајућим Групе пријатељства Аустрије и Србије у Парламенту Аустрије Јоханом Мајером, као и са функционерима странака заступљених у аустријском парламенту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи