СНС тражи смањење броја посланика

Српска напредна странка ће у четвртак предати Скупштини више од 280.000 потписа грађана, у оквиру иницијативе за смањење броја посланика на 125, најавио Александар Вучић. Митинг, планиран за 4. фебруар, одложен за дан касније, како кажу, из безбедносних разлога.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић најављује да ће та странка, у четвртак, предати Скупштини Србије више од 280.000 потписа грађана, у оквиру иницијативе за промену Устава Србије, ради смањења броја посланика на 125.

Вучић је објаснио да 250 посланика, колико их има у Скупштини Србије, није у складу са бројем становника, нити територијом Србије, наводећи да би се смањењем броја посланика за пола, за четири године уштедело две милијарде динара.

Вучић очекује да ће остале странке, а пре свега из владајуће коалиције, прихватити предлог напредњака, будући да су се све сложиле да је потребно смањити број посланика.

Заменик председника СНС-а је рекао да је протест опозиције померен за 5. фебруар из безбедносних разлога, наводећи да је циљ напредњака да на њему, у миру и реду, поруче владајућој већини "да је време да оде" и да су неопходни ванредни парламентарни избори.

"Ми желимо да митинг протекне у миру. Ми не желимо да било ко, не од наших симпатизера, већ од незадовољних грађана Србије, на било који начин храбри некога да уради што су неки пре нас радили, отимајући пушке из полицијске станице у Мајке Јевросиме, спаљујући скупштине, телевизије, линчујући директоре телевизије", рекао је Вучић.

"Ми нећемо такав скуп, зато сузбијамо такву врсту ризика и желимо да снагом и бројем људи који ће бити на скупу пошаљемо поруку режиму да им је дошао крај, да је време за промене", нагласио је Вучић.

Инсистирање на расписивању избора

СНС ће, према његовим речима, и даље инсистирати на разговорима са већином о расписивању ванредних парламентарних избора, спречавању продаје компаније "Телеком Србија", на другачијој политици РТС-а и Студија Б, као и на откривању убице Ранка Панића и криваца за, како је Вучић навео, изборну крађу у Бору.

Говорећи о спекулацијама у јавности о сарадњи са Демократском странком, Вучић је рекао да је циљ напредњака да победе све странке владајуће коалиције, а не да са њима сарађују.

"Ми нећемо своје супротстављање ДС-у да доказујемо враџбинама, клетвама и бацањем ципела, већ пристојним речима, речником политичких противника, а не непријатеља и уверени смо да за то имамо најширу подршку грађана", рекао је заменик председника СНС-а.

Вучић је додао да се према најновијим истраживањима јавног мњења разлика између СНС-а и ДС-а повећава, да је она око шест до седам одсто, а управо то види као разлог за то што у последњих 10 месеци није објављено ниједно истраживање јавног мњења.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво