ЛДП: Напустити демагогију

Банално је и неодговорно да се предлози који би требало да дефинишу наше животе у наредних 10 година пишу далеко од јавности, поручио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић поводом плана "Србија 2020".

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да ће идеја усвајања стратегије политичких и економских реформи бити осуђена на политичку пропаст и јавну дискредитацију, уколико се промовише са позиција на којима се то чини у првим данима представљања плана "Србија 2020".

Банално је и неодговорно, према разочараном друштву, да се креирање будућности и предлози који би требало да дефинишу наше животе у наредних 10 година пишу далеко од јавности, јавно своде на неколико громогласних парола, заобилазе парламент и оне на које се односе, рекао је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Јовановић је додао да је идеја о 400.000 нових радних мест лепа, али да ће пропасти, као и парола од пре неколико година о 200.000 људи који ће добити прилику да раде.

"Ако се одмах не договоримо око тога да ће држава одустати од демагогије којом нас враћа у командну привреду, у систем који милијардама буџетских субвенција вечито штити пропале државне фирме. Да бисмо мењали Србију до 2020. године, прво морамо да преживимо 2011. годину", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је упозорио да је "далеко 2020. година", све док свака школска и факултетска година почиње штрајковима студената и све док је држави проблем да уложи пет милиона евра у студенте, али је нормално да плаћа кредит за пропали ЈАТ од 50 милиона евра, даје гаранцију за текуће дугове "Србијагасу" од 210 милиона евра, а екстра приходе тражи у већем порезу на компјутере и информатичку технологију.

"Нико неће поверовати у озбиљност стратегије све док се она намеће као партијски документ чији је промотер премијер Мирко Цветковић који бежи од буџетске расправе у парламенту и годину завршава са просечном платом у земљи која је за 10 месеци пала са 380 на 320 евра", истакао је Јовановић.

Он такође, тврди и да половина министара већ тражи "златни падобран" јер ни сами не верују да ће политички преживети могућу реконструкцију владе или следеће изборе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво