Скупштина о кадровским одлукама

Посланици републичког парламента завршили расправу о кадровским одлукама, а рад ће наставити у понедељак претресом амандмана на предложене измене сета закона из правосуђа.

Скупштинa Србије завршила је расправу о неколико кадровских тема, међу којима и о избору чланова Националног савета за високо образовање.

Скупштина је завршила разматрање збирне листе кандидата за избор чланова Националног савета за високо образовање, коју је поднео Одбор за просвету, као и разматрање предлога одлуке о разрешењу чланова Националног просветног савета.

Посланици су размотрили одлуку о престанку функције заменика заштитника грађана који је поднео Одбор за уставна питања.

Скупштина треба да изабере 11 чланова Савета са листе коју је предложила Конференција универзитета Србије, два са листе Конференције академија струковних студија, шест са листе коју је предложила Влада Србије и једног члана са листе коју је предложила Војводина.

Посланици треба да одлуче и о разрешењу чланова Националног просветног савета Слободана Павловића и Јадранке Димов, и одлуче о престанку функције заменика заштитника грађана Зорице Мршевић, који је поднео Одбор за уставна питања.

Осма седница јесењег заседања парламента почела је 22. децембра, а на њеном дневном реду је укупно 18 законских предлога и других аката.

До сада су посланици размотрили у начелу измене шест закона из области правосуђа, предлог буџета за 2011. годину, који предвиђа буџетски дефицит од 120,5 милијарди динара, као и измене шест пореских и финансијских закона.

Скупштина ће у понедељак, 27. децембра, разматрати амандмане на сет правосудних закона, а у уторак амандмане на предложени буџет за 2011. годину и пратеће законе, на који је поднето око 250 амандмана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво