СНС предлаже мање посланика и министара

Напредњаци затражили од председника Бориса Тадића и премијера Мирка Цветковића разговоре са представницима опозиције о расписивању ванредних парламетарних избора. Напредњаци предлажу дупло мање министарстава и посланика у Скупштини.

Лидер Српске напредне странке Томислав Николић позвао је на дијалог представнике власти и опозиционих странала и најавио да ће напредњаци предложити смањење броја посланика у републичком парламенту са 250 на 125 и дупло мање министара у Влади.

Николић је изјавио да је председника државе Бориса Тадића и премијера Мирка Цветковића позвао на разговоре са опозицијом о расписивању ванредних парланетарних избора, обустављање продаје "Телекома Србија", кажњавање одговорних за убиство Ранка Панића и за изборну крађу у Бору.

"Српска напредна странка је на данашњој седници Председништва донела одлуку да приступи прикупљању 150.000 потписа подршке за предлог промене Устава Србије и смањене броја посланика", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Николић је позвао остале странке да се изјасне о том предлогу, указавши да се СНС залаже за смањене трошкова и да та странка жели озбиљно да води државу, због чега ће многе потезе повући и пре доласка на власт.

СНС ће, додао је Николић, предложити и измене Закона о влади и министарствима, које би омогућиле преполовљавање броја чланова тог тела и тако, како кажу, ставити на испит опозиционе и странке владајуће већине које се јавно декларишу као заговорници смањења државне администарције.

"Оквирно је договорено и да митинг у Београду буде одржан између 20. и 31. јануара", навео је Николић, додајући да је СНС одлучан да се избори за промене и да од утврђене стратегије и динамике неће одустати.

Николић је поновио да је та странка суочена са дискриминацијом у медијима као што су РТС и Студио Б, због чега би требало и опозицине странке да учествују у уређивачкој политици, напоменувши да са Тадићем жели озбиљан разговор, а не разговор за медије.

Николић је, одговарајући на питања, рекао да Божидар Делић не напушта странку, као што су поједини медији спекулисали.

Коментаришући одлуку Србије да не присуствује додели Нобелове награде за мир кинеском дисиденту, он је рекао да држава мора да води рачуна о интересима својих пријатеља, као што они мисле о интересима Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи