Београд спреман за дијалог

Премијер Србије Мирко Цветковић захвалио је шефу дипломатије Уругваја Луису Алмагру на принципијелном ставу те земље по питању Косова и истакао да је Београд спреман на почетак дијалога са Приштином у циљу проналажења компромисног решења.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић и министар иностраних послова Уругваја Луис Алмагро разговарали су у Београду о Косову и Метохији, као и о могућностима за унапређење сарадње у више области, посебно економије.

Цветковић се захвалио Алмагру на принципијелном ставу Уругваја у одбрани начела међународног права кад је реч о Косову и Метохији и истакао да је Београд спреман на почетак дијалога са Приштином у циљу проналажења компромисног решења за Косово и Метохију.

На састанку је констатовано да су Србија и Уругвај остварили изузетну полицијску сарадњу у борби против међународног организованог криминала и тероризма.

Цветковић и гост из Уругваја су оценили да је садашња економска сарадња испод могућности две земље и изразили интерес да се она унапреди посебно у погледу повећања спољнотрговинске размене и инвестиционих улагања.

Договорено је да ће се у наредном периоду више радити на унапређењу сарадње у области науке, културе и спорта, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за медије.

Принципијелна подршка Уругваја

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић захвалио је данас шефу уругвајске дипломатије Луису Алмагру на чврстом и принципијелном ставу по питању поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Јеремић је после разговора са Алмагром рекао новинарима да Уругвај поштује територијалну целовитост свих чланица Уједињених нација.

"На том принципу ћемо наставити да блиско сарађујемо, пружајући узајамну подршку у међународним организацијама", изјавио је Јеремић оценивши да је у борби против организованог криминала сарадања Србије и Уругваја била изузетно успешна.

"Директна сарадња две владе довела је до великог напретка у обрачуну са међународним кријумчарима наркотика на територији Европе и Латинске Америке", рекао је Јеремић.

Министар Јермић је изјавио да су политички односи две земље одлични, јер између Србије и Уругваја нема отворених питања.

Алмагро је најавио да ће Уругвај наставити да пружа подршку Србије у вези са Косовом.

Јеремић и Алмагро су најавили да ће у блиској будућности доћи до потписивања бројних билатералних споразума и јачању сарадње у култури, науци, спорту, економији, образовању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво