Таблице - лош увод у разговоре

Најавом да на Косову неће бити дозвољене регистарске таблице Србије, косовске институције показују да не желе дијалог са Београдом, каже министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић критиковао је одлуку приштинских власти о издавању нових регистарских таблица.

Дачић је рекао да је Србија против тога и да је то још један једнострани корак приштинских власти који показује да апсолутно не желе било какав дијалог с Београдом.

Он је оценио да је потребно више слуха за решавање конкретних животних проблема на Косову.

"И Албанци и Срби суочени су са чињеницом да морају да се сналазе на различите начине, да користе и једне и друге таблице, како би могли несметано да се крећу", рекао је министар.

Дачић је рекао да Албанци, када пређу административну линију са Србијом, морају да мењају своје таблице, а то исто чине Срби јужно од Косовске Митровице.

"То су животни проблеми који се не могу решавати на овакав начин", рекао је Дачић и упитао како је могуће да приштинске власти због избора морају да одложе дијалог са Београдом, а да у исто време доносе такве одлуке.

Дачић је рекао да је реч о новом покушају утврђивања даље косовске независности, што не признају ни Србија ни Срби са Косова.

Слични проблеми појављују се и приликом издавања личних докумената на Косову и у трговини преко административне линије, рекао је Дачић и додао да такве ствари морају да се решавају, јер живот не може да стане.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво