Инцко у Београду

У разговору са Валентином Инцком, председник Борис Тадић рекао да се снажно залаже за покретање нове етапе у развоју добросуседских односа Србије и БиХ.

Председник Србије Борис Тадић разговарао је данас у Београду са високим представником међународне заједнице у Босни и Херцеговини Валентином Инцком и пренео му да се снажно залаже за покретање нове етапе у развоју добросуседских односа Србије и БиХ.

Тадић је још једном истакао да Србија подржава територијални интегритет и целовитост Босне и Херцеговине, као и унутрашње уређење у складу са одредбама Дејтонског споразума.

Председник Србије је нагласио да су уставне промене у БиХ могуће само уз договор демократски изабраних легитимних представника три конститутивна народа - Срба, Бошњака и Хрвата. 

После разговора са председником Тадићем Инцко је рекао да је ситуација у региону најбоља  за последњих 20 година.

Он је истакао важност регионалне сарадње и помирења међу земљама у региону.

"На овај начин лакше ћемо ући у будућност праштајући једни другима. Будућност целог региона је иста, сви се крећемо ка ЕУ и биће ирелевантно где се налазе границе", рекао је Инцко.

Високог представника данас је у Патријаршији примио и патријарх српски Иринеј. Пријему су присуствовали чланови Светог архијерејског синода СПЦ митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ бачки Иринеј, епископ захумско-херцеговачки Григорије и епископ далматински Фотије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво