Уредба о "косовском додатку" идуће недеље

Министар за КиМ Горан Богдановић упознао председнике српских општина и представнике синдиката са одлуком Владе Србије која ће омогућити наставак исплате "косовског додатка" запосленима у српским институцијама Покрајине.

Председнике српских општина и представнике синдиката министар за Косово и Метохију Горан Богдановић упознао је са одлуком Владе Србије која ће омогућити наставак исплате косовског додатка запосленима у српским институцијама покрајине.

Према одлуци Владе, уредба о томе биће донета идуће седмице, а то питање ће бити трајно решено доношењем закона по хитном поступку, рекао је Богдановић на састанку у Косовској Митровици.

Председници српских општина и министар Богдановић заједнички су осудили појављивање Декларације о независности савеза општина Аутономне Покрајине Косово и Метохија.

Према саопштењу Министарства за КиМ, они су оценили да је та декларација "дело неколицине неодговорних људи и да је уперена, пре свега, против интереса косметских Срба и интереса државе Србије".

Председници српских општина и министар Богдановић су "позвали Србе са КиМ да не наседају на поступке група и неодговорних појединца из српске заједнице, јер они не представљају никог другог до себе саме и заступају искључиво своје личне интересе и ставове".

Према саопштењу, они су упозорили да "фантомске декларације и неодговорни потези појединаца, у овом случају анонимних, иду само на руку Приштини, пружајући јој изговор и алиби да предузима једностране потезе и настави са даљим провокацијама."

"Сви који се позивају и користе ову фантомску декарацију као аргумент или изговор за своје поступке, морају да знају да је она ништавна, да иза ње не стоји ниједан релевантни политички субјект косметских Срба, ни државе Србије", наглашено је у саопштењу.

Према саопштењу, председници српских општина и министар Богдановић су "истакли да је свима добро познато да је Влада Србије привржена мирном и компромисном решењу косметског проблема."

"Све што излази из оквира те политике и релевантних државних институција није у складу са државном политиком, већ је искључиво дело и став неодговорних појединаца", закључено је на састанку у Косовској Митровици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара