Безбедност у Санџаку није угрожена

Поводом каменовања аутобуса "Ниш експреса" и спаљивања заставе Србије у Санџаку, Мешихат исламске заједнице тврди да безбедност у овој области није угрожена.

Мешихат исламске заједнице у Србији, са муфтијом Муамером Зукорлићем на челу, оцењује да актуелна безбедносна ситуација у Санџаку није угрожена и да најновији инциденти у Новом Пазару немају упориште у бошњачком народу.

Поводом каменовања аутобуса "Ниш експреса" и спаљивања заставе Србије на крову основне школе у Новом Пазару, оцена се може дати тек после званичних полицијских извештаја, наглашава Зукорлић.

"Инциденти ма колико били негативни немају капацитета да угрозе безбедносну ситуацију. Дугорочно, безбедносну ситуацију може да угрози само однос државе према Бошњацима. Тензија која се овде подстиче је дугорочна опасност. Инциденти су само последица, нису узрок.", изјавио је Муамер Зукорлић.

Функционер Социјалдемократске партије Србије Мехо Омеровић оцењује да најновији инциденти у Новом Пазару нису безбедносни проблем већ кампања за изборе.

"Ја морам јасно да кажем да је на делу класична политичка прича, наиме, ни у најгорим годинама рата на простору СФРЈ није било проблема који су угрожавали безбедност. Грађани Србије, то хоћу посебно да нагласим, морају да знају да Бошњаци нису безбедносна претња држави Србији нити су са друге стране Србија претња Бошњацима", истакао је Омеровић.

Странка демократске акције Санџака паљење заставе Србије види као штетан и опасан догађај и захтева од надлежних да испитају да ли је тај чин наручен. Странка позива политичке партије и невладине организације Санџака да допринесу очувању реда, а то је интерес свих који ту живе јер такви догађаји удаљавају инвеститоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво