Вучић: Без консултација са опозицијом

Приликом писања резолуције која је прослеђена у УН, власт је требало да консултује Русију, САД, Кину и Европску унију, рекао Вучић. Подношењем резолуције на овакав начин велике силе неће желети да разговарају и ићи ће на то да понизе Србију у УН, истакао Вучић.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић критиковао је подношење резолуције у УН без консултација са опозицијом и "великим силама".

"Ми смо имали обећања власти да ће разговарати са опозицијом. Међутим, текст резолуције су видели представници амбасада, а после пола сата су на телевизији видели да је та резолуција послата", рекао је Вучић гостујући у Дневнику РТС-а.

Заменик председника СНС-а каже да је, при писању резолуције која ће бити тема Генералне скупштине УН, требало консултовати Русију, САД, Кину и Европску унију, јер ће се овако  догодити се да велике силе не желе да разоговарају и ићи ће на то да понизе Србију у УН.

"То је пораз Србије", оценио је Вучић.

На питање како је СНС подржао резолуцију о Косову у Скупштини Србије, Вучић је рекао да је СНС државотворна странка, која је донела одлуку да подржи резолуцију са усвојена три амандмана СНС-а.

Влада је требало да иде на најмањи заједнички именитеж, а да то јесте интерес Србије.

СНС није утицао на судије

Вучић је рекао да је СНС последњих 14 дана био мета напада "шта год да је рекао, и о "Гаспрому" и о аутопутевима, а ипак смо ми опозиција".

Говорећи о изјавама да су поједине судије прешле у СНС, Вучић је рекао да СНС није знао ко су судије нити су имали било какав утицај на њих "за разлику од власти, чије судије јесу доносиле одлуке под политичким утицајем".

"Судије показују здрав разум и жељу и жељу да систем мењају, а то је најбоље кроз рад политичких странака, пре свега опозиције", рекао је Вучић.

Вучић је оптужио министра трговине Слободана Милосављевића због најава да хлеб и млеко неће поскупети, а затим министра Млађана Динкића због тога што прича о буџетском вишку, а "не купује на пример, противградне ракете које би много проблема решиле".

Према речима Вучића, СНС ће се трудити "да држави помогне, а да власти смета". "Волели бисмо да ми кад будемо имали власт имамо овакву коректну опозицију", рекао је Вучић.

На питање да ли су тачне тврдње да СНС преговара са власти, Вучић је рекао да та партија разговара само о резолуцијама и о питањима од државног интереса, али да не води никакве договоре са власти.

Вучић је рекао да је СНС најпопуларнија странка у Србији и да ће та странка бити задовољна када буде имала прилику да спроводи свој програм.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво