Пандорина кутија МСП

Никад нисам разумео зашто границе Косова не би могле да се промене, у циљу мира, и зашто би то било горе од онога што смо урадили границама Србије, изјавио стручњак за Балкан Мартин Слецингер. Мишљење МСП отвара Пандорину кутију за сваку мањину у свету, сматра Слецингер.

Мартин Слецингер, стручњак за Балкан вашингтонског Вудро Вилсон центра, изјавио је да не разуме моралне придике о томе зашто се границе Косова, које никада није било држава, не могу мењати, како би се постигао мир у региону и упитао "зашто би то било горе од онога што је урађено границама Србије".

Народ у региону био је сведок промена граница, после распада Југославије, подсетио је Слецингер и нагласио да не разуме моралну придику да границе Косова не могу бити промењене.

Говорећи о мишљењу Међународног суда правде, Слецингер је рекао да је он, као и многи други, очекивао одлуку која ће "једном за сва времена" дати став међународне заједнице, оличене у Уједињеним нацијама, о легалности независности Косова.

Испоставило се, рекао је Слецингер, да је то била чисто техничка, правна одлука о легалности акта неких људи који су прогласили независност, а не о томе да ли је независност и сам процес одрживо и легално решење.

Слецингер је упозорио да то мишљење отвара Пандорину кутију за сваку мањину, у свакој држави широм света где постоје проблеми.

"Они могу да отворе питање независности и доведу до последица каквих је било у бившој Југославији", закључио је Слецингер у интервјуу за агенцију Фонет.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво