Суд није одговорио на питање

У специјалној емисији РТС-а, професор међународног права Тибор Варади рекао је да се Међународни суд правде ограничио на преузак простор, јер није одговорио на питање на које су сви очекивали одговор.

Професор међународног права Тибор Варади рекао је да је, на први поглед, разочаран мишљењем Међународног суда о Косову, али и тиме што се суд фокусирао само на текст Декларације о независности, а не на оно што из ње произилази.

"Разочаран сам, не само исходом мишљења, него и фокусом који је заузет, фокусирањем само на декларацију и тиме да се каже да право самоопредељење није у домену расправе, а да се не улази у питање да ли декларација производи државност", рекао је Варади у специјалној емисији РТС-а Хаг, Међународни суд правде, мишљење о Космету.

Професор Варади сматра да се суд ограничио на преузак простор, јер није одговорио на питање на које сви очекују одговор.

"Како се може рећи да је право на самоопредељење, што је основа косовских тежњи, ван домена суда и да није релевантно шта производи та декларација", упитао је Варади.

Поред професора Варадија, гости емисије били су и политички директор Министарства спољних послова Борко Стефановић, професор Правног факултета Драгор Хибер и члан правног тима Србије пред Међународним судом правде Саша Обрадовић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво