Реџепи угрожава мир

Председник Борис Тадић сматра да је изјава Бајрама Реџепија, министра полиције у привременој влади Косова, да ће послати специјалне полицијске јединице на север Косова отворена претња ратом.

Председник Србије Борис Тадић сматра да је изјава Бајрама Реџепија, министра полиције у привременој влади Косова, да ће послати специјалне полицијске јединице на север Косова отворена претња ратом, саопштила је Прес сужба председника Републике.

Тадић је истакао да ће привремене институције на Косову бити једине одговорне за катастрофалне последице евентуалног спровођења ове претње.

Председник је, такође, истакао да овакве ратнохушкачке изјаве и друге провокације угрожавају крхки мир и стабилност на северу Косова.

Председник Србије сматра веома важним што је Еулекс демантовао Реџепија да подржава овакав план и да је таква позиција Еулекса једина могућа у обављању њене статусно неутралне функције у покрајини.

Реџепи је дневнику Коха диторе рекао да косовска полиција има потписан споразум са Еулексом да на север Косова буду послате специјалне снаге косовске полиције за оперативну заштиту.

Шеф Еулекса Ив де Кермабон изјавио је данас у Приштини да није било никаквог уговора о размештању специјалних полицијских јединица у области Митровице.

Кермабон је рекао да је ситуација на северу Космета сада мирна и и да је за одржавање реда и мира у тој области задужена покрајинска полиција, уз надгледање, праћење и саветовање Еулекса.

Богдановић: Маске дефинитивно пале 

Најава Реџепија да ће косовске власти на север покрајине послати специјалне јединице полиције, ради наводног успостављања реда и мира, показује да су маске дефинитивно пале, али и ко стоји иза протеклих насилних догађаја на северу Косова и Метохије, рекао је министар Горан Богдановић.

"Његова изјава, такође, недвосмислено показује, коме се жури и ко би да мења стање на терену у предвечерје доношења мишљења Међународног суда правде", указао је Богдановић.

Министар за Косово и Метохију је навео да свако ко жели мирно и компромисно решење, мора бити разочаран, али да се истовремено "и озбиљно забрине над оваквим најавама, које представљају очигледно звецкање оружјем".

Богдановић је подсетио на оно што је речено и на прошлој седници Савета безбедности УН да ће даљу одговорност за тензије, немире и све лоше последице сносити они који прибегну једностраним мерама.

број коментара 16 Пошаљи коментар
(уторак, 13. јул 2010, 13:35) - Mitrovcanin [нерегистровани]

Cijom puskom puca?

Da li je ova Redzepijeva izjava svojevoljno izrecena ili dirigovana? Da li je samo provokacija uoci donosenja konacne odluke Medjunarodnog suda pravde?

(недеља, 11. јул 2010, 12:58) - anonymous [нерегистровани]

izjava je sjajna

Uvek sam cenio i didvio se vasim nastupima.Zaista je steta sto nismo imali makar malo slicnog predsednika tokom godina ludila.Posle Nikole Pasice vi ste jedini Srpski drzavnik koji nesto vredi.Nadam se samo da ovo nisu puste reci tek da se nesto kaze,nego da se mora i stajati iza njih.Do sada nas niste izneverili i uglavnom ste uvek i uradili receno.Ne bih voleo da nas ovaj put razocarate.Ja nisam ratni huskac,daleko bilo i ne ponovilo se ali ako se nesto slicno desi i nasa drzava to samo mirno promatra...

(субота, 10. јул 2010, 16:51) - anonymous [нерегистровани]

!!!

Redzepi, ne cackaj mecku...

(субота, 10. јул 2010, 16:46) - anonymous [нерегистровани]

Krasnici

Bravo Tadiqui!

(субота, 10. јул 2010, 14:26) - anonymous [нерегистровани]

odgovara istini

svaka čast za komentar!!:)!!

(субота, 10. јул 2010, 13:57) - anonymous [нерегистровани]

Rat...

Da li je ovaj Redzepi normalan covek? Pa on poziva na rat, ako mu odemo tamo, bice njemu rata...

(субота, 10. јул 2010, 13:43) - anonymous [нерегистровани]

?

aj bar neko ko vidi ocima ,cuje usima i razmislja svojom glavom

(субота, 10. јул 2010, 13:15) - anonymous [нерегистровани]

Slušajte,

ovaj svet je već odavno svet bez zakona. Svako može, ako je jači, da radi šta hoće i da za njih nema zakona. Neznamo šta nam sutra donosi. Redžepi može vrlo lako da izazove sukob nesagledivih razmera.

(субота, 10. јул 2010, 12:21) - anonymous [нерегистровани]

Provokacije

Jos jedna provokacija na koju bi Srbija po misljenju Redzepija trabala da nasedne.
Mislim da bi EULEX trebao da reaguje na ovakve pretnje. Sta bi rekli da Tadic izjavi da ce poslati vojsku na Kosovo? Verovatno bi nas vec bombradovali.

(субота, 10. јул 2010, 11:17) - Marjan [нерегистровани]

diplomatski

Napred Borise! Istrajnost i stabilnost!