Успостављена власт у Краљеву

Уз асистенцију полиције зграду Скупштине општине Краљева вечерас су напустили одборници и проевропске и народњачко-радикалске коалиције. Влада Србије донела закључак у којем тражи да се зграда Општине Краљево стави у функцију, како би могла да функционише власт у том граду.

Зграду скупштине општине Краљева вечерас су, уз асистенцију припадника полиције, напустили и одборници проевропске и народњачко-радикалске коалиције. Све је протекло мирно и без инцидената.

Влада Србије донела је данас закључак према којем је МУП-у, правосудним органима и  Министарству за државну управу и локалну самоуправу наложено да се зграда Општине Краљево стави у функцију, како би могла да функционише власт у том граду.

Незадовољни оваквим поступком, стотинак присталица народњачко-радикалске коалиције кренуло је у протестну шетњу.

Функционери и активисти две супротстављене коалиције од понедељка и дању и ноћу су били  у канцеларијама градског здања, тврдећи да имају легитимну већину и власт.

Политичка конфузија и двовлашће у Краљеву траје већ три месеца, а проблем је настао због пет спорних мандата одборника народњака и радикала.

Министарство за државну управу и локалну самоуправу се, пре две недеље, огласило са препоруком Скупштини Краљева да се поштују одлуке Уставног суда по којима коалиција За европску Србију-СПС-ПУПС у том граду има скупштинску већину и право на власт.

Међутим, досадашња народњачко-радикалска власт и "ПУЛС Србије др Љубиша Јовашевић", сматра ту препоруку нелегитимном и нелегалном.

Основни суд се изјаснио као ненадлежан да реши ситуацију у Краљеву и упутио супротстављене стране на Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи