Дачић: Не знам на кога Вучић мисли

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић негирао да је са Војиславом Шешељем договарао медијске нападе на Српску напредну странку и додао да је са лидером радикала контактирао само једном у протеклих годину и по дана.

Негирајући да је са Војиславом Шешељем договарао медијске нападе на Српску напредну странку, министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је са лидером радикала контактирао само једном у протеклих годину и по дана.

Поводом захтева функционера СНС-а Александра Вучића да надлежни саопште који је министар разговарао са лидером радикала Војиславом Шешељем, Дачић је рекао да у Хашком трибуналу постоје листинзи свих разговора, додајући да не зна на кога је Вучић мислио.

Дачић је рекао да он ради свој посао као министар унутрашњих послова и да разговара са свима који га позову. Како је рекао, пре четири-пет дана, док је давао интервју за лист "Прес", звао га је Шешељ.

Министар је рекао да је са Шешељем разговарао у присуству уредника тог листа, што је било и објављено у интервјуу, наводећи да се никада после тога, као и најмање годину и по дана пре тога, није чуо са лидером радикала.

Упитан да ли се препознао у Вучићевој изјави, Дачић је одговорио негативно, додајући да "свако може да тражи листинге разговора од Хашког трибунала", јер се тамо сви разговори снимају.

Дачић је истакао и да као министар унутрашњих послова, приликом разговора са политичарима никога "не дели по политичкој припадности' већ се професионално, као и полиција, односи према њиховој безбедности.

Током пријема за припаднике полције који одлазе у мировну мисју на Хаити, Дачић је поновио да полиција озбиљно схватила претње о могућем угрожавању безбедности лидера СНС-а Томислава Николића и да те инфромације истражује.

Вучић је јуче затражио од надлежних органа да до понедељка утврде да ли је на било који начин повезан са информацијама о могућем атентату на Николића.

Он је рекао да ће, уколико буде установљено да је повезан са тим, "ићи у затвор", а да ће у супротном у јавност изнети сазнања о томе који је "министар саветовао" Шешеља да каже да се Вучић са адвокатима ухапшеног Милоша Симовића договорио да пласира информацију, да иза налога за убиство Николића стоји Шешељ.

Вучић је рекао да ће од надлежних органа тражити снимке разговора тог министра и Шешеља, који је обављен "дан-два пре него што је један министар разговарао са Шешељем пред новинарима", а што је пренео један београдски медиј пре неколико дана.

Шешељ је јуче у Хагу негирао да је наручио убиство Николића и рекао да су такве тврдње "производ договора" Вучића са адвокатима ухапшеног члана "земунског клана" Милоша Симовића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво