НС: Правно насиље у Краљеву

Странка Нова Србија тражи хитан прекид "правног насиља у Скупштини града Краљева". Јасно је да већину у Скупштини града Краљева чине Нова Србија, ДСС, СРС и Покрет за Краљево, саопштила та странка.

Нова Србија затражила је у саопштењу да се хитно прекине правно насиље у Скупштини града Краљева, окривљујући за то Демократску странку и њене коалиционе партнере.

Према оцени НС, "потпуно је јасно да већину у Скупштини града Краљева чине Нова Србија, ДСС, СРС и Покрет за Краљево и да су легално изабрани представници - председник Скупштине града Томислав Илић (НС) и градоначелник Љубиша Јовашевић (Покрет за Краљево)".

Несхватљива је изјава министра за државну управу и локалну самоуправу Милана Марковића "да је, на основу одлуке Уставног и управног суда, легално изабрани градоначелник Љубиша Симовић", иако не постоји одлука пуне јурисдикције Управног суда, сматра НС.

Жалба коалиције ЗЕС од 2. јуна 2010. године је одбачена, управни поступак је завршен, јер коалиција НС-ДСС-СРС-Покрет за Краљево има већину, додаје се у саопштењу НС-а.

Како је могуће, пита НС, да Марковић даје овакве изјаве и да се позива на одлуку Управног суда, када садржај те одлуке јасно упућује на чијој је страни правда.

У саопштењу НС најављује да ће у Народној скупштини Србије затражити одговорност Марковића, јер сматра да је "злоупотребио своја овлашћења, грубо кршећи Закон о локалној самоуправи и пресуђујући пре одлуке суда".

"У интересу грађана Краљева је да се прекине агонија коју насиљем спроводи Демократска странка са својим партнерима и да легално изабрани представници града Краљева обављају своје дужности", закључује НС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи