Реџепи шаље специјалце преко Ибра

Министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи најавио да ће “успоставити ред” у Косовској Митровици, као и да ће ради остваривања тог циља послати специјалне полицијске јединице у северни, српски део града.

Реџепи је дневнику Коха диторе рекао да косовска полиција има потписан споразум са Еулексом да на север Косова буду послате специјалне снаге косовске полиције за оперативну заштиту.

"У оквиру специјалне јединице има и српских полицајаца. Биће послати тамо да реагују, да се не би помислило да су те јединице против српске заједнице. Задатак ће им бити да помогну у успостављању реда и закона и уколико се укаже потреба за њиховом помоћи, имаће право да иду до Лепосавића, до границе", рекао је Реџепи и обећао да ће успоставити ред и у Митровици.

Најава некадашњег премијера Косова и градоначленика јужног дела Митровице уследила је свега два дана пошто су чланице Савета безбедности УН, на ванредној седници посвећеној стању на северу Косова, позвале све стране да се уздрже од провокативних акција.

Седница најмоћнијег тела светске организације сазвана је после серије инцидената у којима је једна особа погинула, а више од десет рањено, укључујући и функционера Самостално либералне странке и посланика у Скупштини Косова Петра Милетића.

 

број коментара 6 Пошаљи коментар
(субота, 10. јул 2010, 05:01) - anonymous [нерегистровани]

...

sačuvaj Bože!!!

(петак, 09. јул 2010, 16:45) - anonymous [нерегистровани]

komentar

Ne verujem da ce se to pokusati.

(петак, 09. јул 2010, 14:13) - anonymous [нерегистровани]

Inace, protiv koga je to?

Ako nije protiv Srba upereno, onda je verovatno protiv Albanaca koji se ne bune dovoljno na severnoj strani Ibra.

(петак, 09. јул 2010, 13:41) - anonymous [нерегистровани]

Poštovani Bajrame Redžepi

Mir i stabilnost na bilo kom delu Kosmeta ne postiže se Milicijom, nego zakonom, jednakim za sve građane. Ne plašite mečku rešetom. Vi ste glavni podstrekač nemira. Fotografija Vaša govori kolko ste zli. Hvala bogu što i svi Albanci nisu kao Vi.Bajrame, oteto je prokleto!

(петак, 09. јул 2010, 13:11) - sami [нерегистровани]

nego sta

jedino pravo resenje je da se pojaca prisustvo policije na severu kosova Policija ima u svoje redove policajce koji igraju dvostruku igru i koji se moraju sto pre najuriti iz sluzbe jer su oni krivci za sadasnje stanje .sve paralelne strukture treba da se ugase i bice mira u tom delu kosova.

(петак, 09. јул 2010, 12:43) - anonymous [нерегистровани]

Redžepi

Redžepi doliva ulje na vatru kako bi isprovocirao incidente pred odluku međunarodnog suda pravde a koja očigledno ne ide u prilog albanskim separatistima, teroristima i njihovim pomagačima u EU. Nadam se da državno rukovodstvo Srbije i državna bezbednost znaju kako se postupa u ovakvim trenutcima i sa ovakvim sojem ljudi.