Сведоци о нападу на Милетића

Полиција узела изјаве шест сведока јучерашњег неуспелог атентата на функционера Самосталне либералне странке у Скупштини Косова Петра Милетића. Здравствено стање Милетића стабилно.

Ситуација у северном делу Косовске Митровице је мирна, после инцидента у којем је, у том граду, тешко повређен посланик Скупштине Косова и функционер Самосталне либералне странке Петар Милетић.

Регионални представник за односе с јавношћу Бесим Хоти изјавио је Танјугу да је полиција узела шест изјава сведока јучерашњег неуспелог покушаја атентата на Милетића и да ће, после опоравка, обавити разговор са њим.

Хоти је демантовао писање појединих дневних новина из Приштине да је "млађа особа српске националности осумњичена за напад на Милетића".

Милетић, који се опоравља на одељењу интензивне неге у болници у Косовској Митровици, изјавио је да му је тешко да поверује да је неко пуцао у њега зато што припада некој другој политичкој опцији или зато што учествује у раду косовског парламента.

Према његовим речима, био је свестан да је рискантно да прихвати посланичко место у Скуштини Косова, али, како је навео, није знао да тиме ризикује живот.

"Хтео сам да преузмем тај ризик јер сам мислио да се у косовским институцијама нешто корисно може урадити за Србе. То је био један од мојих основних разлога зашто сам то прихватио. Могао сам да живим и без тога, али сам мислио да има сврхе бити тамо. На жалост, неко мисли да нема сврхе и не само да нема сврхе, него да треба спречити и физички онога ко то ради", рекао је Милетић.

Коментаришући да ли стрепи да насиље на северу може да ескалира или верује да оно може да се спречи, Милетић је рекао да на Косову никада нико не може бити сигуран да ће ситуација бити стабилна, јер ситуација може да се преокрене у року од 24 сата.

Како је истако, он нема званичних контакта са представницима власти у Београду, али да приватно сарађује са некима од њих које је још упознао док је радио као новинар.

Милетић је рањен јуче ујутро, у близини стана у којем живи у северном делу Косовске Митровице, када је на њега пуцано из ватреног оружја. Том приликом, задобио је прострелне повреде обе натколенице.

То је други озбиљнији инцидент у Косовској Митровици који се догодио у последњих неколико дана.

Прошлог петка су, за сада непознати починиоци, активирали бомбу у насељу Бошњачка махала, где је неколико стотина Срба протестовало, поводом отварања Канцеларије владе Косова у северном делу Митровице.  У том нападу једна особа је изгубила живот, а 11 је повређено.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво