КПС истражује напад у Косовској Митровици

Три дана након бомбашког напада у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице, у којем је погинуо лекар Месуд Џековић, а рањено 11 особа, починиоци нису ухапшени. Кфор једини може да заведе ред, рекао министар за КиМ Горан Богдановић.

Косовска полицијска служба (КПС) још није ухапсила починиоце бомбашког напада, који се догодио у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровици, у којем је погинуо лекар Месуд Џековић, а рањено 11 особа.

Заменик директора КПС-а Ергин Медић изјавио је да полиција има оперативне информације о могућим осумњиченима за бомбашки напад, који се догодио у северном делу Косовске Митровице, али да се истрага о убиству наставља.

"До сада је обављено шест инормативних разговора, са шест особа потенцијално осумњичених, али није било довољно доказа да би се одредило полицијско задржавање.Такође су обављена два претреса у којима је заплењена једна ручна бомба", рекао је Медић.

Према његовим речима, КПС је саслушао неке сведоке и повређене у нападу, а место догађаја је обрађено форензички, након чега је утврђено који тип експлозивне направе је коришћен у нападу.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић захтева веће присуство Кфора који, како каже, једини може да заведе ред.

"И даље ћемо инсистирати Кфору, Еулексу и УНМНИКУ, као и другим организацијама, пре свега од НАТО да повећа безбедност јер не постоји друга оружана сила, која може да гарантује безбедност", рекао је Богдановић.

Богдановић је рекао да неће дозволити ни планирано отварање Окружног суда, на чему међународна заједница инсистира.

"Нећемо прихватити ни једнострано отварање Суда, јер то поново доводи до тензија и сукоба, а до тога никоме није стало", навео је Богдановић.

Директор болнице у северном делу Косовске Митровице Милан Јаковљевић изјавио је да је стабилно здравствено стање пацијената повређених у бомбашком нападу.

"Пацијенти нису животно угрожени. Налазе се на одељењу ортопедије где се лече. Сви имају исте повреде од гелера, али су захваћени различити делови тела", рекао је Јаковљевић и додао да ће за неколико дана пацијенти бити пуштени на кућно лечење.

Ситуација у делу Косовске Митровице где се налази Бошњачка махала је мирна али напета. Приметно је појачано присуство припадника КПС-а.

Експлозија се догодила у петак ујутру током мирног протеста Срба због намере привремених институција из Приштине да у насељу Бошњачка махала отворе Центар за цивилне услуге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво