Позитиван извештај - ратификација ССП-а

Холандија ће бити сагласна да почне ратификација ССП-а уколико извештај тужиоца Сержа Брамерца буде позитиван за Србију, рекао представник холандског Министарства спољних послова Каспер Велдкамп.

Представник холандског Министарства спољних послова Каспер Велдкамп рекао је да ће та земља бити сагласна да почне ратификација Споразума о стабилизацији и придруживању са Србијом уколико буде позитиван извештај главног тужиоца Хашког трибунала Сержа Брамерца.

Велдкамп је на састанку са председником скупштинског Одбора за иностране послове Драгољубом Мићуновићем, казао да услов за прикључење Србије ЕУ није признавање независности Косова, већ развој добросуседских односа, као и да је Србија водећа земља Западног Балкана, без које нема потпуне интеграције у ЕУ, саопштено је из Скупштине Србије.

"Уколико извештај Сержа Брамерца буде позитиван за Србију, Холандија ће се сагласити да Савет министара ЕУ донесе одлуку о почетку ратификације Споразума о стабилизацији и придруживању са Србијом", казао је Велдкамп, који је директор одељења за Југоисточну Европу у холандском министарству.

Он је оценио да се данашња посета делегације холандског Министарства спољних послова Србији дешава у важном моменту за односе Холандије и Србије, али и Холандије и ЕУ, наводи се у саопштењу.

Велдкамп је поновио став Холандије да је хапшење преосталих хашких оптуженика важно за европски пут Србије, као и за односе између две земље.

Мићуновић је истакао да Србија сарађује са суседним и другим државама у региону у циљу достизања нивоа најбољих могућих односа.

Мићуновић је навео и да Србија усклађује домаће законодавство са европским и да везано за статус Косова очекује мишљење Међународног суда правде, како би се наставили преговори двеју страна. Позвао је холандске инвеститоре да улажу у Србији.

Мићуновић је примио и представника холандског Министарства спољних послова Морица Верхејдена и амбасадора Холандије у Србији Рон ван Дартела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи