Истрага због нереда у Митровици

Полиција трага за демонстрантима који су у недељу на мосту на Ибру у Косовској Митровици каменицама лакше повредили двојицу полицајаца, саопштено из КПС-а.

Заменик регионалног директора Косовске полицијске службе Ергин Медић изјавио је да полиција трага за демонстрантима који су у недељу на главном мосту на Ибру у Косовској Митровици каменицама лакше повредили двојицу полицајаца.

Медић је навео да се трага за двојицом демонстраната, не наводећи њихов идентитет и националност због интереса истраге, јер су током сукоба Срба и Албанаца на мосту у Косовској Митровици каменицама погодили двојицу припадника специјалне јединице КПС-а.

Он је рекао да је полиција покренула истрагу у "случају изазвања опште опасности против непознатог лица" које је тог дана отворило ватру из аутоматског оружја и да се у овом случају трага за доказима и локацијом одакле је пуцано.

На састанку представника политичких и безбедносних структура у Косовској Митровици оцењено је да је реакција КПС-а била добра.

Представник Кфора на овом састанку је нагласио да су Косовска полиција и Еулекс обавили добар посао, док су војници Кфора све време били спремни да интервенишу.

После окупљања на главном мосту у Митровици, припадници бивше Ослободилачке војске Косова који су организовали протест због одржавања избора у северном делу града, саопштили су да се дистанцирају од покрета "Самоопредељење" који је, како се наглашава, желео да изазове нереде.

У саопштењу, које је потписао Мухарем Џемаили, председник удружења ветерана ОВК, наводи се да су организатори протеста била удружења проистекла из ОВК, а не покрет "Самоопредељење", како је објављено у неким медијима.

"Протесте су декларативно подржали неки опозициони политички субјекти и невладине организације, док је једини политички субјект који нас је подржао и са чијим председником смо имали састанак био Покрет за уједињење", казао је Џемаиљи.

Он је захвалио и КПС-у која је, како је рекао, заједно са ветеранима ОВК, дала допринос да не "дође до ескалације насиља".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи