Николић: Србија на добром путу ка ЕУ

Председник Српске напредне странке Томислав Николић поручио је званичницима у Бриселу да у случају промене власти у Србији, СНС неће заустављати процес европских интеграција. Николић је добио уверавања да Косово и Метохија и чланство Србије у НАТО, неће бити услов за чланство у ЕУ.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић, на разговорима у Бриселу, поручио је да у случају промене власти у Србији, СНС неће заустављати процес европских интеграција и да ће та странка формирати страначки Савет за европске интеграције.

Николић je изјавио да је из разговора са европским комесаром за проширење Олијем Реном и другим европским завничницима стекао утисак да је Србија на добром путу ка Европској унији, али да процес омета "неспособна власт у Србији".

"Наша жеља је да будемо члан европске заједнице народа, а да никада не прекидамо односе које имамо са својим пријатељима у свету, а који нису у ЕУ", рекао је Николић.

"Од директора Дирекције за западни Балкан Пјера Мирела сам добио савет, да законе које власт представља као европске, пажљиво тумачимо и пронађемо, да се случајно неће лоше одразити на грађане Србије", казао је Николић и оценио да је власт све своје лоше потезе правдала захтевима ЕУ.

Николић је европским званичницима објаснио, да се сви закони који се тичу придруживања ЕУ доносе по хитном поступку, а да их власт правда "безмало ултиматумима из ЕУ" и додао да је од њих добио одговор да никаквих ултиматума нема и да су сви закони подложни исправкама.

Према његовим речима, укидање виза за грађане Србије може се очекивати најкасније 1. јануара 2010. године, као и скора примена Споразума о придруживању.

Председник СНС-а је навео да је добио уверавања да Косово и Метохија и чланство Србије у НАТО неће бити услов за чланство у ЕУ и додао да су се у разговорима дотакли и сарадње са Трибуналом у Хагу.

Николић је поновио да је СНС убеђена да грађани Србије које Трубунал тражи "нису у Србији, пошто би их ова власт до сада сигурно изручила".

"На следећим изборима ми ћемо заиста имати одлучивање грађана по слободној вољи, потпуно демократско, без икаквог утицаја са стране, што Србија од увођења вишестраначја није имала - и то ће бити став ЕУ", закључио је Николић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво