Срби већ пети дан без електричне енергије

Неколико хиљада Срба у Грачаници, у општини Приштина, већ пети дан без електричне енергије. Косовска електроенерегетска корпорација искључила струју Србима због њиховог одбијања да потпишу колективне уговоре о плаћању рачуна.

Косовска електроенерегетска корпорација (КЕК) искључила је струју Србима у Грачаници због њиховог одбијања да потпишу колективне уговоре о плаћању рачуна.

Начелник Косовског округа Горан Арсић је рекао да је Влада Србије формирала радну групу која о томе преговора са КЕК-ом.

"Имали су више састанака, сада је формирана још једна група која ће директно преговарати око евентуалног посебног аранжмана за Штрпце, Косовску Митровицу и Грачаницу у вези плаћања електричне енергије које би се обављало тако што би се плаћало КЕК-у, али преко фирме државе Србије", изјавио је Арсић КиМ радију.

Арсић је рекао да мештани Грачанице пристају на плаћање струје, али да је проблем у томе што ниједан од лидера села не жели да потпише уговор са КЕК-ом.

"Насупрот лидерима, мештани су спремни да плате паушал, али нико од лидера не жели ништа да потписује. Поједини лидери имају чак овлашћења у оквиру својих месних подружница са потписима свих становника који су спремни да плате струју и овластили су свог представника да потпише тај документ", рекао је Арсић.

Струја је Грачаници искључена у петак у седам часова, а због прославе Видовдана биће уључена 27. јуна. Према Арсићевим речима, биће је два дана, након чега ће опет бити искључена, све док не буде потписан уговор са КЕК-ом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи