Србија цени начела Несврстаних

На министарском састанку Несврстаних у Женеви, дражавна секретарка Снежана Лакићевић-Стојачић изјавила да Србија високо цени принципе и начела на којима је заснован тај покрет.

Државни секретар Министарства рада и социјалне политике Снежана Лакићевић-Стојачић истакла је у Женеви да Србија придаје посебан значај одржавању пријатељских односа са земљама чланицама Покрета несврстаних и високо цени принципе и начела на којима је заснован тај покрет.

Стојачићева је на састанку министара рада Покрета несврстаних земаља, који се одржава у оквиру 98. заседања Међународне конференције рада, подсетила да се од прве конференције несврстаних у Београду свет драматично променио, а да је савремени међународни систем увелико уобличен захваљујући дугогодишњем деловању Покрета несврстаних.

''Наде и очекивања већине у свету су представљене у Покрету несврстаних и он мора, као и у протеклих пет деценија, да остане један од главних партнера на међународној позорници у проналажељу решења за главне изазове садашњице: одрживог мира, трајне безбедности, праведног економског развоја и општег прогреса'', рекла је Стојачићева.

Говорећи о глобалној светској кризи, истакла је да се земље у развоју и оне које пролазе кроз процес транзиције суочавају са њеним последицама, посебно на пољу запошљавања и социјалне заштите.

Министарском скупу у женевској Палати нација присуствују представници 61 земље чланице Покрета несврстаних, а у делегацији Србије коју предводи Стојачићева су председник Уније послодаваца Стеван Аврамовић и председник Савеза самосталних синдиката Љубисав Орбовић.

Делегација Србије пре подне је учествовала у раду глобалног самита Међународне организације рада о кризи запошљавања, где је представљен нацрт ''Глобалног пакта о запошљавању'' до којег се дошло консензусом владе, послодаваца и радника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи