СНС нуди коалицију радикалима и народњацима

Заменик председника СНС Александар Вучић рекао да је Председништво странке одлучило да напредњаци "ступе у контакт" са представницима ДСС, НС и СРС ради власти у општини Земун. Андрија Младеновић: Очекујемо преговоре са СНС и СРС о формирању власти на Вождовцу и у Земуну.

Председништво Српске напредне странке једногласно је одлучило да напредњаци "ступе у контакт" са представницима ДСС, НС и СРС о формирању власти у општини Земун, рекао је заменик председника СНС Александар Вучић.

"Са њима ћемо пре свега разговарати о коалицији у Земуну пошто тамо имамо лагодну већину, а за Вождовац бисмо касније видели на који начин можемо да превазиђемо садашњу пат позицију. Очекујемо да се ти контакти остваре у најкраћем могућем року, за дан, два или три, али никога не притискамо да се то догоди", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Вучић је уверен да ће СНС успоставити коалициону власт у тим београдским општинама и додао да ће контактирати "још једног мањег партнера" уколико у Земуну радикали не буду хтели да ступе у коалицију са СНС-ом.

Упитан о захтеву СРС да им СНС врати посланичке мандате, Вучић је навео да би радикали требало да дају СНС-у 50 од својих 57 мандата и да би пропорционално снагама те две странке, напредњацима требало да припадне око 72, а радикалима шест мандата.

"Ми то не тражимо и гледамо у будућност, а ако они нису у стању нека наставе са својом политиком. Ми смо сити Пирових победа, ово је права победа и имаћемо власт", истакао је Вучић.

Према речима Вучића, пре понављања избора на Вождовцу вођена је "невероватно прљава кампања" у којој је један члан СНС добио лажирано писмо странке са позивом бирачима да гласају за ДСС, "да би се спречила победа црвено-жуте коалиције".

Заменик председника СНС је рекао и да је Председништво те странке које је још заседало у време одржавања конференције за новинаре, сложно да је одржавање парламентарних избора најбоље решење за Србију, затим да је статут Војводине акт против грађана Војводине, као и да ће СНС предложити Влади конкретне мере у циљу ублажавања ефеката економске кризе.

Председништво је једногласно утврдило и будуће правце деловања СНС, а то су: очување територијалног интегритета земље, инстистирање на недоношењу предложеног статута Војводине, обезбеђиване визне либерализације за грађане Србије, нове мере за превазилажење економске кризе и расписивање ванредних парламентарних избора.

Младеновић: Очекујемо преговоре са СНС и СРС

Председник Градског одбора Демократске странке Србије Андреја Младеновић очекује преговоре са Српском напредном странком и Српском радикалном странком о формирању коалиција у београдским општинама Земун и Вождовац.

"Рано је о томе говорити док не седнемо да разговарамо са тим странкама. Ми очекујемо да ће се све странке које припадају блоку националне опозиције укључити у разговоре. На тај начин има смисла раговарати и направити коалицију у наредном периоду", рекао је Младеновић на конференцији за новинаре.

Он је оценио да би формирање такве колаиције убрзало иницијативу ДСС-а везану за расписивање парламентарних избора, ванредних локалних избора на нивоу града Београда и референдума о НАТО пакту.

Младеновић није прецизирао када би преговори о формирању коалиција могли да почну наводећи да ће наредних дана бити разговора о томе са коалиционим партнерима ДСС-а - Новом Србијом и Народном партијом.

Према његовим речима, локални избори у Земуну и поновљени на ождовцу показали су да је неопходно расписивање ванредних градских локалних избора.

"Владајућа коалиција је три пута изгубила изборе у Београду, а начин на који су покушавали да победе је поражавајући", оценио је Младеновић оптужујући Демократску странку за притиске и уцене грађана у Рипњу и селу Бели Поток на Вождовцу где су на три бирачка места избори поновљени.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара