Мађарска коалиција за потпуну аутономију

Новооснована странка Мађарска коалиција залагаће се за потпуну аутономију Војводине и увођење цивилне полиције у местима где су Мађари већинско становништво, као и тамо где им је сигурност угрожена, рекао председник Балинт Ласло.

Председник новоосноване странке Мађарска коалиција Балинт Ласло рекао на првој конференцији за новинаре у Суботици да ће се залагати за потпуну аутономију Војводине и увођење цивилне полиције у местима где су Мађари већинско становништво, као и тамо где им је сигурност угрожена.

"Мађарска коалиција ће се залагати и за потпуну примену мађарског језика у свим институцијама", навео је Ласло.

Говорећи на мађарском језику, Ласло је истакао да је Мађарска коалиција аутентична партија војвођанских Мађара, која ће заступати нескривене идеје те националне мањине у Србији.

Та коалиција ће се заложити за хитно спровођење избора, посебно у Суботици, где ће бити и њено званично седиште, рекао је Ласло, који је био члан Демократског савеза војвођанских Мађара.

Ласло тврди да је Мађарска коалиција основала повереничке одборе у готово свим војвођанским општинама, посебно на северу Покрајине.

Објаснио је да је странка регистрована по старом закону о странкама и да ће на јесен она бити пререгистрована у складу са новим законским прописима.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво