Напредњаци победили на Вождовцу

Српска напредна странка победила је на локалним изборима на Вождовцу са 30,27 одсто освојених гласова, што јој доноси 18 одборничких мандата. Листа "За европски Вождовац" освојила је 29,40 одсто гласова или 17 одборничких мандата.

Српска напредна странка победила је на ванредним локалним изборима у општини Вождовац и у новом сазиву општинске скупштине имаће 18 одборничких мандата, саопштио је вечерас председник Општинске изборне комисије Игор Анђелковић.

Према коначним резултатима избора, друго место припало листи "За еверопски Вождовац" са 17 освојених мандата, а треће коалицији ДСС-НС-НП са седам мандата.

У новом сазиву Скупштине општине Вождовац одборнике ће имати и коалиција СПС-ПУПС-ЈС - шест, по три одобрника имаће СРС и ЛДП, док ће "Листа за тоелранцију - Расим Љајић" имати два представника.

Према подацима Општинске изборне комисије, укупна излазност на овим изборима износи 31,57 одсто уписаних бирача.

Анђелковић је рекао да је гласање протекло без већих неправилности, мање неправилности уочене су на бирачком месту 74 у Рипњу али то није утицало на ток изборног процеса или резултате.

На ванредним изборима странке су у процентима освојиле: СНС 30,27 одсто гласова, Листа "За европски Вождовац" 29,40 одсто, ДСС-НС-НП 12,5 одсто, коалиција СПС-ПУПС-ЈС 10,36, СРС 6,20, ЛДП 5,29 и Листа за толеранцију - Расим Љајић 3,36 одсто гласова бирача.

Српска напредна странка саопштила је раније вечерас да је однела победу над листом "За европски Вождовац" и да је разлику увећала за додатних 250 гласова.

У Вождовацу гласање је понављено на три бирачка места, на Пашином Брду, у Белом Потоку и у Рипњу. 

Бирачко право на поновљеним изборима у тој општини могло је да искористи 4.738 грађана.

Према подацима Општинске изборне комисије, избори су понављени јер је на једном месту био нађен листић више од броја изашлих бирача, а на другима потврде о гласању ван бирачког места нису потписали гласачи, већ само чланови бирачког одбора.

За поверење Вождовчана надметало се 10 изборних листа, а грађани су бирали између кандидата листе "За европски Вождовац", Српске напредне странке, ЛДП-а, СРС-а и коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

На изборима у тој општини учествовала је и Листа за толеранцију, коалиција ДСС-НС-НП, Покрет социјалиста Александра Вулина, Србијанска народна странка и Српска слога.

Бирачка места затворена су у 20 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи