Недић у редовима напредњака

Председник Адвокатске коморе Београда Војислав Недић нови је члан Српске напредне странке. Једина странка која може да промени лоше стање у правосуђу је СНС, рекао Недић.

Војислав Недић, председник Адвокатске коморе Београда нови је члан Српске напредне странке. Недић је рекао да је СНС једина странка која може да промени лоше стање у правосуђу.

Недић, који је "некада био члан ДС-а", рекао је да је стање у правосуђу и адвокатури "очајно", да се спроведена реформа у том сектору може назвати "антиреформом", и да је СНС једина странка која то стање може да промени.

Новог члана напредњака представио је на конференцији за новинаре заменик председника СНС-а Александар Вучић.

Вучић је истакао и да ће Владимир Цвијан, раније запослен у генералном секретаријату председништва Србије и од скора члан СНС-а, у току наредне седмице предати надлежном тужилаштву доказе о махинацијама у реформи правосуђа.

"Оно што траже од њега предаће у току следеће недеље", рекао је Вучић.

Заменик председника СНС-а је најоштрије осудио хајку коју су медији повели против Цвијана, само зато што је, како је рекао, открио чињеницу да "неко у правосуђу лаже" и позвао медије да престану са том хајком.

Вучић: Ја треба да одговарам 

"Немојте да водите хајку против Цвијана, водите хајку против мене, ја треба да одговарам. Никада у животу покваренију реакцију власти и режимских медија на одређене догађаје нисам видео, да сам поражен у људском смислу да може да вас лаже председник Врховног савета судства и да за то нема коментара, него је проблем да је крив онај који је установио да лаже", рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће на сутрашњој изборној скупштини СНС-а бити изабрано Председништво и Главни одбор странке и додао да је уверен да ће тај скуп показати праву снагу напредњака.

Заменик председника СНС-а је најавио и присуство великог броја гостију из бројних земаља, међу којима је издвојио представнике владајућих партија из Мађарске и Бугарске, што ће, како је рекао, показати однос напредњака према мањинама у Србији.

Учесници те скупштине ће, према његовим речима, разговарати о политици странке у претходних годину и по дана, будућим корацима и стратегији, али и о припремама за изборе, јер је Србија "ушла у период који је мањи од годину дана до одржавања избора".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво