Цвијанови наводи не стоје

Министарка правде Снежана Маловић одбацила наводе бившег генералног секретара председника Србије, а сада члана СНС-а о корупцији у правосуђу. Наводни диск са доказима је чиста замена теза, истакла Маловић.

Тврдње доскорашњег генералног секретара председника Србије, а садашњег члана Српске напредне странке, о корупцији у правосуђу, негирала је министарка правде Снежана Маловић.

"Правосуђе или реформа правосуђа не сме да буде плод било каквих политичких акција или инсинуација. Одговорно тврдим, као члан Високог савета судства, да Цвијанови наводи не стоје", нагласила је министарка Маловић.

"ЦД који кружи Србијом, а који се у неким медијима представља као доказни материјал о корупцији, замена је теза", рекла је министарка правде.

Министарка појашњава да је реч о резултатима рада судија, које је Високи савет судства на диску доставио заинтересованим судијама.

"Према том мишљењу, тај диск се није у јавности појавио волшебно, већ по основу потеза Високог савета судства који је поступио по Закону о доступности информација од јавног значаја", рекла је министарка Маловић.

Снежана Маловић није желела да коментарише аудио снимак разговора Нате Месаровић и Цвијана, уз објашњење да на њему ради тужилаштво, које ће се, како очекује, огласити наредних дана.

Врховни касациони суд је најоштрије осудио неовлашћено снимање разговора председнице тог суда и Високог савета судства Нате Месаровић, оцењујући да такви поступци представљају покушај злоупотребе правосуђа у политичке сврхе.

Друштво судија Србије: Злоупотреба разговора

Неовлашћено снимање и злоупотребу разговора осуђује и Друштво судија. У саопштењу наводе да се противе сваком противзаконитом прикупљању, употреби података и повређивању права на заштиту података о личности.

"Као што се противило противзаконитом прикупљању и злоупотреби података о личности у поступку реизбора судија, Друштво судија Србије противи се сваком противзаконитом прикупљању и употреби података и повређивању права на заштиту података о личности, и осуђује поступак примењен према госпођи Нати Месаровић", наводи се у саопштењу.

На недавној конференцији за новинаре Српске напредне странке, новинарима је пуштен снимак разговора Цвијана и Нате Месаровић, који је требало да послужи као доказ да је председница Високог савета судства говорила неистину када је изјавила да не зна ко је Цвијан.

Цвијан је прецизирао да је "разговор, који је трајао три сата, вођен 10. марта у Ресавској 42, на позив Месаровићеве".

Заменик председника СНС Александар Вучић одбио је да одговори на питање одакле му снимак.

"Трака ми је пала са неба и немам намеру било коме да кажем ко ми је достави. Ја одговарам за то, ја знам одакле је трака, али нећу да кажем, могу да ме муче, али нећи рећи име човека који ми је доставио снимак. Спреман сам да за то одговарам", рекао је Вучић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво